Közélet

Németh Szilárd: a biztonság a legfontosabb

Németh Szilárd: a biztonság a legfontosabb

2017. szeptember 13., szerda
Németh Szilárd: a biztonság a legfontosabb

Németh Szilárd Fidesz-alelnök szerint az ENSZ menekültügyi főbiztosának keddi budapesti sajtótájékoztatóján "ott kellett volna befejeznie a mondatot", hogy Magyarországnak joga van megvédeni határait, egyúttal a schengeni határokat.

Németh Szilárdot

kedden az M1 aktuális csatornán arról kérdezték, hogy

Filippo Grandi

, az ENSZ menekültügyi főbiztosa kedden Budapesten azt mondta, minden országnak nemcsak joga, hanem kötelessége is megvédeni a határait és biztosítani az állampolgárai biztonságát, de kifogásolta, hogy a tranzitzónában tartózkodók nem távozhatnak az eljárás végéig, továbbá csak kevesen kapják meg a menekültstátuszt. A Fidesz alelnöke hangsúlyozta: azok kapják meg az oltalmazotti státuszt, akik megfelelnek a követelményeknek, és ezt nemzetközi egyezmények szabályozzák. A 11 ezer hamis szír útlevél ügyéről szólva elmondta, a német hatóságok ennyi hamis útlevelet tettek fel a schengeni adatbázisnak nevezett biztonsági rendszerbe, tehát akinél ilyen útlevél van, azt "le kell kapcsolni". Azonban - hangsúlyozta - ehhez kell a határőrizet, "az a határőrizet kell, amit Magyarország megvalósított".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.