Sport

Labdarúgás: mi dönt a megyei rangadón?

Labdarúgás: mi dönt a megyei rangadón?

2017. szeptember 8., péntek
Labdarúgás: mi dönt a megyei rangadón?

A veretlen fogadja a nyeretlent vasárnap az NB III Közép csoportjának megyei rangadóján: a SZEOL pozíciójának megőrzéséért, míg a Hódmezővásárhelyi FC első sikeréért fut ki a SZVSE-pályára vasárnap.

Remekül kezdte az idényt a SZEOL SC, hiszen a gárda a csoport egyetlen vesztett pont nélküli együttese, és vezeti is az NB III Közép csoportot.

Kéri Tamás

úgy látja, bár csak a bajnokság elején járunk, de akár élet-halál meccs is lehet a Vásárhelynek a vasárnapi találkozó.„Nem biztos, hogy szép meccs vár ránk, kemény taktikai harcot várok, meg kell próbálnunk minél stabilabban játszanunk, ahogy ezt az elmúlt meccseken tettük. Csapatként rendben vagyunk, ennek kell döntenie a hétvégén is" – fogalmazott a SZEOL játékosa.

A kék-feketék négy, egyaránt egygólos sikert arattak az első négy fordulóban, ugyanakkor a találkozók többségén kevésbé forgott veszélyben a szegediek kapuja. "A Pécs ellen belementünk egy adok-kapokba, a meccs lüktetett az elejétől fogva. Ahogy vezetést szereztünk, mi is kevesebbet kockáztattunk, majd megint mennünk kellett az egyenlítés után. A többi meccsen a stabilitás jobban megvolt, keveset veszélyeztették a kapunkat az ellenfelek, ezen túl megpróbáltunk eredményesek is lenni, ez jól is sikerült. A felkészülés elejétől megvolt, hogy mit szeretnénk játszani, de mérkőzésen belül is tudunk váltani, ez az ellenféltől és az eredménytől is függ. Nem vagyunk sokan, a fiatalok nagy lehetőség előtt állnak, biztos vagyok benne, hogy a bajnokság során lehetőséghez fognak jutni, és kell is a segítség tőlük, mert messze van még a vége" – fejtette ki Kéri Tamás. Úgy folytatta, tisztában vannak vele, hogy minden sorozat megszakad egyszer, de azon dolgoznak, hogy ez esetükben minél később történjen meg. „Nem hiszem, hogy ez teher lenne, inkább nyugodtságot adhat. A Vásárhelynek jól sikerült tavaly a kezdés, pont e miatt tudtak olyan higgadtan játszani, ami után egész jó eredményt értek el. Tavaly 15 fölött volt az olyan meccsek száma, amikor egy góllal maradtunk alul, ez nem jó érzés. Most egy kicsit megtapasztaljuk a másik oldalát, olykor gyengébb játékkal is sikerült nyernünk, ez nagy erőt adhat. Nem gondoltuk, hogy így fogunk kezdeni, lassan körvonalazódnak az erőviszonyok, nem játszottunk eddig rossz csapatokkal, de a Közép-csoport tartogat meglepetést – mondta érdeklődésünkre Kéri Tamás, majd hozzátette: egyértelműen a győzelemért fognak játszani vasárnap, amelyen meglátása szerint semmiképp sem születik 0-0-s végeredmény.

Saját szerencséjéért kell dolgoznia a HFC-nek

Hiába a biztató kezdés a Hódmezővásárhelyi FC-től, a Dunaújvárosban megszerzett pont után a Makó elleni 2-2-es döntetlent is csalódásként élték meg a csapatnál, és ugyan csak Mórahalmon kapott ki Major László együttese, viszont nem örülhetett még három pontnak ebben a kiírásban. A tavalyi ötödik helyen végzett HFC aligha ilyen kezdésre számított, amennyiben pedig a SZVSE-stadionban is pont nélkül maradna a hét utolsó napján, akkor igazán kemény folytatás várhatna Szilágyi Norbertékre. "Az első fordulót kivéve, ahol jó teljesítményt nyújtottunk, beragadtunk a rajtnál" - kezdte

Huszár Gergő

, a HFC játékosa. "Nem hiszem, hogy gyengébbek lettünk, fejben nem voltunk ott ahhoz eléggé, hogy ezeket a meccseket megnyerjük. Arra fogunk törekedni, hogy mindenféleképpen három pontot szerezzünk. Rosszul mutat az eddigi mérlegünk, de a jól induló Szeged ellen szeretnénk megszerezni az első győzelmünket. Ki-ki mérkőzést várok, egy ilyen találkozó mindig más, mint egy sima bajnoki mérkőzés, aztán meglátjuk, mi sül ki ebből. Nagyot szólna, ha éppen Szegedről tudnánk elhozni a három pontot" - mondta a vásárhelyiek védője. A Vásárhely az eddigi négy találkozóján csak egyszer, a Dabas ellen tudott előnybe kerülni, ám ezt sem tudta megtartani - a többi találkozón viszont futnia kellett az eredmény után. "Ilyen periódusban vagyunk, a felkészülési meccseken is nagyon sok ilyen hibánk volt, sokszor kerültünk az elején hátrányba, még akkor is, ha egy nálunk gyengébb csapattal találkoztunk. A múlt szezonban ez nem volt ránk jellemző, fél év alatt kilenc gólt kaptunk, ezt kell ismét előhoznunk. Agresszivitással és koncentrációval ezt meg lehet oldani, még ha most valami homokszem is került a gépezetbe. Ezt kell mindenkinek megértenie, ha ezt ki tudjuk küszöbölni, és ha nem hátrányból kell futballoznunk, akkor mindenkivel partiban lehetünk" - sorolta Huszár Gergő, aki a tavalyi jó szereplést hozta fel példaként: akkor egy Pécs elleni, jó játékkal elért döntetlen adott lendületet a folytatásra, aminek köszönhetően a kötelező meccseket is be tudták húzni. "Most kicsit fordult a kocka, többet kell ezért tennünk, de azon vagyunk, hog megdolgozzunk a szerencsénkért. Ha nem is minden a szerencse, de sokat jelent, most egy kicsit olyan időszakban vagyunk, amikor minden rosszul alakul. Egyszer fent, egyszer lent, innen kell felállnuk. Ez a csapat tudná hozni a tavalyi eredményt, remélem, helyre áll a világ" - zárta a 24 éves futballista.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.