Sport

Labdarúgás: Eb-selejtezős kihívások előtt a Szent Mihály támadója

Labdarúgás: Eb-selejtezős kihívások előtt a Szent Mihály támadója

2017. szeptember 18., hétfő
Labdarúgás: Eb-selejtezős kihívások előtt a Szent Mihály támadója

A portugálok elleni, Európa-bajnoki selejtezők előtti utolsó felkészülési mérkőzésen is ott volt a magyar csapat keretében Szélpál Nóra, akire a továbbiakban is számítanak a nemzeti csapatnál.

"Izgultam, de szerintem jól ment a játék. Jól éreztem magam a pályán, a portugálok nagyon technikásak voltak, de sikerült helyt állnunk. Megdicsérték a játékomat a meccs után" - tekintett vissza a portugálok elleni, 1-1-re végződött felkészülési mérkőzésre a Szent Mihály csatára,

Szélpál Nóra

, akitől főképp azt kérték, tartsa meg a neki passzolt labdákat, majd próbáljon meg támadásokat indítani a pálya két szélén. "Ezúttal az ék mögött játszottam, sokat kellett visszazárnom, segítenem a védekezést" - tette hozzá az U17-ben negyedik alkalommal, míg az egyel fiatalabb korosztályban kétszer pályára lépett futballista. Az U17-es válogatott számára közös, kétnapos összetartással folytatódik a program, majd szeptember 20-án Bükre utazik a csapat, ahol az Európa-bajnoki selejtező csoportban sorrendben Bulgáriával, Moldovával és Norvégiával találkozik - a kvartettből az első két helyezett léphet tovább, és marad esélye arra, hogy ott legyen jövőre Csehországban, a nyolccsapatos Eb-n. A keretben helyet kapott a Szent Mihály tehetséges támadója is: ennek kapcsán elmondta, mindenképpen a továbbjutás a cél, ebben a norvégok lesznek a legnagyobb riválisuk. "Nagy a különbség a bajnoki és a válogatott meccsek között, mind az iram, mind a technika terén. Szeretném segíteni a csapat játékát a selejtezőkön is" - fogalmazott Szélpál Nóra. A válogatott csatár ötéves korában, azaz 11 éve kezdett el futballozni, a sportágat pedig családi hatásra kezdte el űzni. A későbbiekben szeretne élvonalbeli játékossá válni, majd külföldön szerepelne - e mellett idén már szeretne feljutást ünnepelni klubjával a tavalyi idényt követően.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.