Írjon nekünk

Sport

Kézilabda: idén érhet össze a szegedi légiós csapata

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Újabb két évre kötelezte el magát Bartók Donát a német TBV Lemgóval: a szegedi átlövő 2020-ig szóló kontraktust írt alá klubjával, miközben a pályán kívül is kiegyensúlyozott életet él – hamarosan már házasember lesz.

“A kezem rendben van, az ebből adódó lemaradásomat is sikerült bepótolnom, úgy gondolom, újra 100%-os vagyok” – kezdte a Bundesligában szereplő Lemgo szegedi játékosa, Bartók Donát, akinek pechesen indult a német karrierje, hiszen ujjsérülést szenvedett. A klubhoz tavaly novemberben került kézilabdázó felé azonban töretlen a klubvezetés bizalma, így a nyáron új, 2020-ig szóló szerződést kínáltak számára, amit örömmel el is fogadott. “Remélem, eleget tudok tenni annak az elvárásnak, amit felém támasztanak a vezetők. Óriási dolog, hogy így alakult, annak ellenére, hogy sokat kihagytam. Az első sérülésem után várták a felépülésem, majd áprilisban egy újabb kihagyás miatt véget ért a szezonom. Szurkoltak nekem és bíztak bennem, hogy az utolsó meccseken még pályára léphessek, de ez sajnos nem sikerült, nem javult úgy a törés, ahogy azt reméltük. Amit lehetett, mindent megkaptam a gyógyulás érdekében. Nem ért váratlanul az új szerződés, hiszen a klub már tavasszal felvetette a hosszabbítást. nagyjából egy hónap alatt megállapodtunk, nem volt nehéz tárgyalás” – tért ki a részletekre Bartók Donát. Hozzátette, mind a körülmények, mind a magánélete megfelelő Lemgóban, így minden lehetőség adott előtte a fejlődéshez.

Ha már magánélet: a 20 éves kézilabdázó nemrégiben eljegyezte párját, aki óriási támaszt jelent számára a mindennapokban. “Ez is egy fontos pillére annak, hogy kiegyensúlyozott teljesítményt tudjon nyújtani az ember, így lényeges, hogy minél kisebb arányban tereljék el az ember figyelmét azok a tényezők, amelyek nem közvetlenül kapcsolódnak a sportoláshoz. Nagy erőt ad nekem, boldog vagyok, hogy összekötjük az életünket, már készülünk a lakodalomra” – mondta a Lemgo játékosa.

Visszatérve a kézilabdára: csapatával legutóbb az újonc Ludwigshafentől vereséget szenvedtek, ez volt a szezonbeli második elveszített mérkőzésük, így négy fordulót követően négy ponttal állnak a Bundesligában. “Fontos mérkőzés lett volna, de fájó vereség lett a vége, nem feltétlenül erre számítottunk. Nem jött ki a lépés számunkra, nem egy elfogadható vereség volt, mint mondjuk egy Löwen elleni. Elveszítettünk két pontot. Ahogy most mi kikaptunk, megvan az esélyünk a győzelemre a Melsungen ellen. Négy forduló alatt volt pár meglepetés, a Bundesliga az a bajnokság, ahol az utolsónak is van esélye az első ellen. Idegennek hangzik, de tényleg a napi forma a kérdés néhány esetben. Sajnos ez nekünk nem volt elég vasárnap, de ha jól dolgozunk a héten és jó formát ki tudunk fogni a hétvégére, akkor minden esélyünk megvan arra, hogy megszorongassuk a Melsungent. A felkészülés során játszottunk velük, a végén dőlt el a meccs, ahol 2 góllal kaptunk ki” – tekintett a következő, Bajnokok Ligája-szereplést dédelgető Melsungen elleni kihívásra Bartók Donát. A német élvonal a világ legerősebb bajnoksága: mint azt a ligáról kifejtette, a legdurvább a nemzetközi kupában érdekelt csapatok menetrendje. “Magyarországon most kezdődött el a bajnokság, nekünk ez már a negyedik forduló volt, ez érzékelteti azt, hogy keményebb a ritmus. Június 3-án lesz az utolsó mérkőzésünk, ez is különbség a magyar bajnoksághoz képest. Őrült rohanás zajlik, a meccseken is feszes tempó és kemény ritmus van” – fogalmazott az átlövő.

A Lemgo kerete javarészt egyben maradt a nyáron: a kispadon folytathatja a munkát a játékosként világbajnok Florian Kehrmann vezetőedző, a keretben pedig hat távozó játékos helyére négyen érkeztek. “Pozitívum, hogy nagyrészt megmaradt a tavalyi keretünk.

*-*A miénk volt a legfiatalabb csapat, ami egy nehéz szerep volt, idénre jó eséllyel összeér a csapatunk, ennek fontos eleme, hogy keveset cseréltünk. Minden lehetőségünk megvan arra, hogy egy jó szezont fussunk, és ha nem gátolnak bennünket a sérülések, akkor ez sikerülni is fog.

Az első három meccsen jól jött ki a lépés, a legutóbbin viszont csapatszinten sem játszottunk jól, ez engem is érintett. Remélem, újra az első három meccs menetelését tudjuk folytatni. „Szeretnék a jövőben is élni a lehetőséggel és egy kiegyensúlyozott, jó teljesítménnyel hozzájárulni csapatom sikeréhez” – összegezte önmaga és csapata eddigi produktumát.

A tavasz az izgalomról szólt a klubnál, hiszen egészen a hajráig nem volt biztos, hogy sikerül bent maradni a Bundesligában a Lemgónak: azzal, hogy a szezon elején sikerült már két győzelmet aratniuk, minden bizonnyal egy könnyebb ősz várhat a csapatra, a felszabadultságot pedig a pályán kamatoztathatják. “Nem szabad, hogy stressz mutatkozzon rajtunk, van négy pontunk, megpróbáljuk kijavítani a hibákat. A papírforma szerint nekünk álló meccseket kellene megnyernünk, ez egy nagyon nehéz dolog, talán nehezebb, mint amilyennek hangzik. A Ludwigshafen elleni mérkőzés előtt is kicsit érezhető volt, hogy nehéz találkozó előtt állunk. Tavaly problémánk volt ezzel, hiszen végig a kiesés ellen küzdöttünk, ezáltal nagy nyomás volt a csapaton, de remélem, hogy már az év első felében megnyugtató pontszámunk lesz, és így könnyebben állhatunk neki a kiélezett párharcoknak” – hangsúlyozta Bartók Donát.

Magáról a városról elmondta, Lemgo egy csöndes város a maga 40 ezer lakosával, ugyanakkor egy élhető, gyönyörű belvárossal. “Nem lehet Budapesthez hasonlítani, a párommal szeretünk kimozdulni, Lemgo ha ennek nem is felel meg, de a környezetünkben vannak olyan városok, mint Bielefeld, vagy Hannover, ahol ki tudunk kapcsolódni. Erre nem mindig jut idő, az idei nyáron nem sok szabad hétvégénk volt. A nagyobb városok felé húzunk, de Lemgóban minden megvan, amire szükségünk van, kiegyensúlyozottan tudunk élni” – zárta a Bundesligában légióskodó kézilabdázó

Kommentek

Sport

Kár a második félidőért- hétgólos hátrányban a Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A MOL-Pick Szeged 29-22-re kikapott a német THW Kiel otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája rájátszásának első fordulójában, szerdán. Kommentek

Tovább olvasom

Sport

Elmarad a SZEOL szerdai mérkőzése

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Az elmúlt napok alatt olyan vastag hóréteg keletkezett a SZVSE Stadion gyepszőnyegén, hogy a pálya alkalmatlanná vált a játékra. Kommentek

Tovább olvasom

Hírzóna

A Szeged kezdi a kézilabda-BL rájátszását

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A magyar klub és német ellenfele felcserélte a pályaválasztói jogot.

Tovább olvasom

Aktuál