Hírzóna

Kamionban bújtak meg a határsértők

Kamionban bújtak meg a határsértők

2017. szeptember 13., szerda
Kamionban bújtak meg a határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket - írja a police.hu.

A rendőrök szeptember 13-án 5 óra 20 perckor, majd 5 óra 25 perckor a Röszke Autópálya-határátkelőhely belépő tehergépjármű-termináljában találtak rá a három férfira, akik egy szerb és egy macedón honosságú kamion rakterében bújtak el. Ellenőrzésük során a magukat afgán állampolgárnak valló férfiak sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Nagylakon és Ássothalmon is fogtak migrásnokat

A Csongrád megyei rendőrök két migránst fogtak el Nagylak külterületén. A rendőrök előállították őket. A Nagylak Határrendészeti Kirendeltség járőrei szeptember 13-án 0 óra 20 perckor fogták el a határsértőket. A migránsok magukat iraki állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a kirendeltségre előállították őket. Jogellenesen próbált meg bejutni Magyarországra 14 migráns Ásotthalom külterületén. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket. A járőrök szeptember 13-án 8 óra 50 perckor 14 pakisztáni férfit tartóztattak fel. A csoport tagjai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a határsértőket visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.