Közélet

Hazugsággal mentené magát Botka

Hazugsággal mentené magát Botka

2017. szeptember 7., csütörtök
Hazugsággal mentené magát Botka

A közös és a koordinált jelölés közti különbség kapcsán hagyta el ismét az igazmondást a szocialista miniszterelnök-jelölt - hívta fel a figyelmet az Európa Kávézó blog.

Ha nincs közös lista, akkor a pártok nem tudnak együttműködni az egyéni körzetekben sem, mert ilyen a törvény - mondta el

Botka László

a Hír TV Egyenesen című műsorban

Kálmán Olgának

. Ezzel a mondattal az a gond, hogy nem igaz.

Gyurcsány Ferenc

és

Juhász Péter

arról a törvény adta lehetőségről beszél, hogy külön lista esetén ne közös, hanem koordinált jelöltek induljanak - írja az

Európa Kávézó

. Amíg Botka közös, többpárti jelölteket emleget, a DK és az Együtt tervei szerint a 106 körzetben egy párt indítana jelöltet, oly módon, hogy ezek a politikusok jogilag nem, de politikailag közös jelöltek lennének, mivel egy adott párt saját jelöltjei, de más nem indulna ellenük, és mindenki támogatná őket. Ennek nincs törvényi akadálya, viszont ezzel a koncepcióval meghiúsulna a Botka által preferált (és az magatartása által ellehetetlenített) közös lista. Az MSZP jelöltjén kívül senki nem akar közös jelölteket, csak koordinált jelölteket, Botka mégis összemossa a közös és a koordinált jelölés közti különbséget. A baloldali ellenzék Botkát kívül része szerint a leghatékonyabb indulás mód a külön lista, viszont körzetenként egy jelölt, akit egy párt jelöl, de a többiek támogatnak. Botka hazugságokkal próbálja kivágni magát nehéz helyzetéből, és megmagyarázni, hogy senki nem hajlandó vele közös listára, de ez már mindennek az alja - írja az Európa Kávézó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.