Közélet

Mécsesgyújtással tiltakoztak a szegedi Lidl üzletek előtt + FOTÓK

Mécsesgyújtással tiltakoztak a szegedi Lidl üzletek előtt + FOTÓK

2017. szeptember 12., kedd
Mécsesgyújtással tiltakoztak a szegedi Lidl üzletek előtt + FOTÓK

Keresztet formáltak égő mécsesekből kedden este Szegeden, a város mindkét Lidl üzletének bejárata előtt. A Fidesz helyi alapszervezete a multinacionális vállalat keresztényellenes marketingpolitikája ellen tiltakozott.

A szupermarket egyes reklámfotóin Santorini látképéről kiretusálták az ortodox templomok keresztjeit a "görög hetet" hirdető szórólapokon. A vállalat részéről a nemzetközi felháborodást kiváltó tettet azzal magyarázták, hogy a vallási és politikai semlegességet akarták megőrizni, ennek megfelelően hirdetéseikben kerülik a vallási szimbólumokat, nem kívánnak kirekeszteni semmilyen meggyőződésű csoportot. „Egy kétezer éves keresztény jelkép eltüntetése nem lehet a semlegesség megőrzését szolgáló cselekedet, sőt, épp ellenkezőleg, ez egy nyílt keresztényellenes állásfoglalás, egy káros, visszatetszést keltő véleménynyilvánítás. Amennyiben a vállalat semleges kívánt volna maradni, akkor tiszteletben tartja mások gondolatait, értékeit, érzelmeit, s nem támadja azokat” – fogalmazott

Nógrádi Tibor

, a Fidesz szegedi elnöke. A párt helyi alapszervezetének kezdeményezésében a Lidl Szabadkai úti és a Makkosházi körúti üzleténél égő mécsesekből formált kereszttel fejezték ki ellenérzésüket, reagálva az áruházlánc keresztényellenes megnyilvánulására.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.