Bulvár

Bíróság előtt a török-belga embercsempész

Bíróság előtt a török-belga embercsempész

2017. szeptember 15., péntek
Bíróság előtt a török-belga embercsempész

A Makói Járási Ügyészség gyorsított eljárásban emelt vádat egy török-belga kettős állampolgárral szemben, aki 2017 augusztusában nyújtott segítséget migránsoknak a román-magyar határ illegális átlépéséhez.

A vádirat szerint a vádlott augusztus 18-án, hajnal fél három óra körül a csanádpalotai határátkelőnél lépett be az ország területére Románia felől. A vádlott korábban, egy romániai parkolóban, harminchét migránst vett fel a teherjárműjébe. A magukat szír, iraki és comore-szigeteki állampolgárságúnak valló személyeket a vádlott a kamion rakterében szállította. A határátlépés során a pénzügyőrök megtalálták a migráns személyeket, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták. A Makói Járási Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő elkövetőt államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság a mai napon fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.