Közélet

Bakondi: új migrációs útvonal nyílhat a Fekete-tengeren keresztül

Bakondi: új migrációs útvonal nyílhat a Fekete-tengeren keresztül

2017. szeptember 4., hétfő
Bakondi: új migrációs útvonal nyílhat a Fekete-tengeren keresztül

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában arról beszélt, hogy új migrációs útvonal alakulhat ki a Fekete-tengeren keresztül.

Pár hete kezdődött meg a komoly mozgás a Fekete-tengeren keresztül - fogalmazott, megjegyezve, hogy "természetesen Románián keresztül Magyarország a cél". Felidézte: a magyar határőrizet megszigorítása után tolódott az útvonal a szerb-román határ felé, hogy onnan lépjenek a migránsok magyar területre. Azt mondta, a migrációs nyomáshoz képest viszonylag csekély a magyar-román határon keresztül érkezők száma, de ha ez tartósan növekszik, meg fogják vizsgálni, szükség van-e a határőrizet megerősítésére. A Kossuth rádió 180 perc című műsorában

Bakondi György

arra hívta fel a figyelmet: szakmai becslések szerint 60 millióan kelhetnek útra a következő években, ennek "a töredéke is komoly veszélyt jelent", különösen, hogy a fejlett országok többsége már nem jöhet szóba migrációs célpontként.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.