Amerikai futball: lenullázta Szlovákiát a magyar védelem

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Négy szegedivel a soraiban története második győzelmét aratta a magyar amerikaifutball-válogatott Szlovákia nemzeti csapata ellen, a vártnál egy sokkal simább mérkőzésen A szegedi Németh-testvérek által vezetett védelem gyakorlatilag lenullázta északi szomszédunk támadásait.

Idei első összecsapására készült a magyar amerikaifutball-válogatott, amely Székesfehérváron két felkészítő táborral hangolt a találkozóra. A nemzeti csapat keretében ezúttal is helyet kapott négy szegedi: Németh Márton, Németh Bence és Demeter Ádám a Budapest Cowbells játékosai, valamint Kispál Gábor, a Gladiators erőssége.

A találkozó nem várt magyar dominanciát és nagyarányú (42-3) hazai győzelmet hozott az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A Németh-testvérek vezette védelem szinte lenullázta a szlovák támadósort, négyszer szerezte meg a levegőben a labdát, s mindössze három pontot engedélyezett felrakni a táblára északi szomszédunknak. “Nem számítottunk ilyen sima mérkőzésre. Belülről, védőjátékosként picit unalmas is volt, mert gyakorlatilag a szlovákoknak nem volt olyan játéka egy-két hosszú akciót leszámítva, ami gondot okozott volna a védelmünknek” – tekintett vissza a múlt szombati találkozóra Németh Márton.

“Végig kontroll alatt tartottuk a találkozót, nagyon bejött az előzetes számításunk, hogy az irányítójuk nem lesz éppen a legjobb, szinte alig tudta az elkapói három-négy méteres körzetébe varázsolni az átadásokat. Azt nem tudom, hogy az összeszokottság hiánya miatt, vagy azért, mert nem tudtak megfelelően felkészülni, de nem várt, könnyed győzelmet arattunk felettük, s bár a közönség remekül szórakozott, a mérkőzés második fele már inkább volt egy közös edzés extra körítéssel” – tette hozzá a Budapest Cowbells védője.

A magyar válogatott ezzel története második győzelmét zsebelte be, egy évvel a lengyelek felett aratott 23-22-s, történelmi első sikert követően. A szlovákok ellen sikerült a csapatnak az első védelem által megszerzett touchdown is, Bencsics Márk irányító pedig négy hatpontos átadást is kiosztott a találkozón a társaknak. Ahogy azt Németh Marci is elmondta, a tervek szerint idén még játszik egy barátságos mérkőzést a válogatott, ám az ellenfél egyelőre nem ismert, mint ahogy az sem, hogy a találkozóra hazai pályán, vagy idegenben kerül sor.

Fotó: Magyar Amerikai Futball Szövetség, DigitalSport

Előző sztori

Molnár Áron: A szolgálat a legfontosabb dolgunk! + FOTÓK

Következő sztori

November közepére készül el az újszegedi sportuszoda

Legutóbbi hasonló cikkek