Közélet

A Fekete-tengerre térnek át az embercsempészek

A Fekete-tengerre térnek át az embercsempészek

2017. szeptember 13., szerda
A Fekete-tengerre térnek át az embercsempészek

Az eddig kevésbé ellenőrzött Fekete-tengeri útvonalat célozzák meg az embercsempészek - írja a hirado.hu.

Új migrációs útvonal van kialakulóban a Fekete-tengeren, a román partiőrség egyre több hajót tartóztat fel az ország partjainál - közölte a

hirado.hu

. Ez az útvonal ugyan kevésbé ellenőrzött, mivel Románia a Schengeni-övezeten kívül fekszik, ám annál veszélyesebb, ugyanis Fekete-tengeren jóval erősebb szelek fújnak, így az átkelés is jelentős mértékben veszélyesebb a Földközi-tengernél. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) romániai szóvivője szerint a migránsok vízbefulladásának lehetősége aggasztóan magas. Az enyhébb határvédelem miatt kerülhetett most az embercsempészek figyelmébe Románia, szombaton majdnem száz migráns érkezett egy hajón a Fekete-tengeren, pénteken pedig egy 120 fős hajót sikerült visszafordítaniuk Törökországba a román-bolgár határról. Szakértők szerint a Fekete-tengeren zajló embercsempészet volumene akár rövid időn belül is jelentősen megnövekedhet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.