Közélet

Vádemelés a három szerb embercsempésszel szemben

Vádemelés a három szerb embercsempésszel szemben

2017. augusztus 3., csütörtök
Vádemelés a három szerb embercsempésszel szemben

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a két szerb férfival és nővel szemben, akik februárban 18 pakisztáni és afgán illegális határátlépőnek nyújtottak segítséget.

A vádirat szerint vádlottak. február 7-én az esti órákban Bécsből két személygépkocsival érkeztek a szerb-magyar határ közelébe, Domaszék térségébe. Itt vádlottak egyike az általa vezetett gépkocsiba felvett a Magyarország területére ismeretlenül maradt csempészek segítségével a kerítés megrongálásával átjuttatott 18 afgán és pakisztáni migránst, majd az autópálya felé indult meg azért, hogy az illegális határátlépőket az Európai Unió belseje felé szállítsa. Röviddel az elindulás után a rendőrök még az autópálya előtt igazoltatták vádlottat, aki a felszólításra nem állt meg, tovább hajtva megkísérelt elmenekülni. Vádlott menekülés közben személyi sérülést nem okozva neki ütközött egy előtte közlekedő autónak, majd felhajtott az autópályára, ahol a rendőrök utolérték. Vádlott ekkor a szalagkorlát mellé parkolt és az autóból kiszállva futva próbált meg elszökni, majd őt nyomkövető kutyát alkalmazva a rendőrök pár száz méterre egy vadkerítés mellé hasalva fogták el. A bűncselekmény elkövetését a helyszín biztosításával, figyeléssel segítő két társát ezalatt a rendőrség járőrei szintén ellenőrzés alá vonták és előállították. A migránsokat szállító autó hátsó része csomagtérré volt átalakítva, de még így is csak egymásra ülve-fekve, extrém zsúfoltság mellett volt alkalmas a 18 személy szállítására és már röviddel az indulást követően, a rendőri intézkedéskor többüknél fulladásos tünetek léptek fel. Az ügyészség a vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlottakat a csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja. Vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.