Vádat emeltek a szentesi laktanyából lopó férfiakkal szemben

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a három férfival szemben, akik ez év áprilisában egy használaton kívüli szentesi laktanyából loptak fémet.

A vádirat szerint a három vádlott április 6-án a reggeli órákban egy szentesi élelmiszerüzletben találkozott, majd beszélte meg, hogy elmennek a használaton kívüli laktanyához, hogy onnan színesfémet tulajdonítsanak el és abból pénzhez jussanak – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség. Ezt követően hazamentek, egy-egy sporttáskát vettek magukhoz, majd kerékpárral a laktanyához hajtottak. A laktanyánál egy villámhárítón keresztül felmásztak az épület tetejére és harapófogóval a tetőről mintegy 30 db horganylemezt feszítettek le különböző méretekben. A cinkből készült lemezeket a könnyebb elszállítás érdekében összehajtogatták, miközben a helyszínre érkeztek a helyi rendőrkapitányság járőrei, akik a vádlottakat a bűncselekmény elkövetése közben tetten érték és előállították. A vádlottak által összekészített horganylemezek értéke közel 200.000.-Ft volt.

Az ügyészség a vádlottakat kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal, nemesfémre elkövetett lopás bűntettének a kísérletével vádolja.

A többszörösen büntetett előéletű vádlottak bűnösségének kérdésében a Szentesi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Nem tud integrálódni az, aki alacsonyabb rendűnek találja a nem muszlimokat

Következő sztori

Ezeken a helyeken mérnek a rendőrök