Sport

Sportkoalíció: "Mi sportolók, megküzdünk az álmainkért, nem ellopjuk másokét!"

Sportkoalíció: "Mi sportolók, megküzdünk az álmainkért, nem ellopjuk másokét!"

2017. augusztus 11., péntek
Sportkoalíció: "Mi sportolók, megküzdünk az álmainkért, nem ellopjuk másokét!"
sportkoalicio003kf

Nyílt levelet fogalmazott meg a Sportkoalíció elnöke, Balla Attila a Momentum elnökségének - amelyet a továbbiakban változtatás nélkül közlünk.

Tudjátok, mi sportolók megküzdünk az álmainkért, nem ellopjuk másokét! Tisztelt Momentumos elnökség! (testnevelésből felmentettek! …csupa kisbetűvel!) Lassan ért meg bennem a gondolat, de azok után, amit az elmúlt időszakban tőletek látok és hallok, a magyar sportért tett teljesítményre válaszul (sportolóink és az ország egyaránt), ideért! Egy ország erejét, összetartozását, és ma már beszéljünk erről is, hovatartozását méltóképpen megmutatja egy olyan esemény, amely épp napjainkban zajlott Magyarországon. Remélem, tudjátok mire gondolok. A 17. FINA Vizes Világbajnokságra Budapesten! Egy olyan esemény, ami az egész világ figyelmét hazánkra irányította, amiből erőt meríthettünk a mindennapjainkra, ahol együtt örültünk és sírtunk! Tudjátok ez volt az, amikor a konyhaasztalnál is felálltunk a magyar himnuszra, amikor Hosszú Katinka nyakába aranyérmet akasztanak, amikor Cseh Lacinak, Kozma Dominiknak vagy éppen a 4x100-as férfi gyorsváltónknak szól, a „RIA RIA HUNGÁRIA” a medence széléről! Ez az esemény, amiről dr. Julio C. Maglione FINA elnök ezt mondta úgy, hogy még véget sem ért a hazai rendezés, és most figyeljetek!:

„MINDEN IDŐK LEGJOBB VILÁGBAJNOKSÁGA ZAJLIK ÉPP BUDAPESTEN!”

Büszkék vagyunk! Büszkék otthon, munkahelyen, a barátokkal, együtt határon innen és túl! De lehet ez kevés nektek. Olcsó szlogenekkel, demagóg beköpésekkel operáltok, áldoztok a számotokra semmi sem drága mezején! Lassan már sportellenes mozgalmárokká avanzsálódtok, amitől óva intenélek bennetek! A sport és a testkultúra az egyetemes és a magyar kultúra részeként elválaszthatatlan társadalmunk egészétől, annak fejlődésétől. A SPORT – minden egyes ember, különösen a fejlődésben lévő szervezet számára az egyik legfontosabb érték. Kiemelkedő jelentőségét társadalmilag hasznos, semmi mással nem helyettesíthető funkciója támasztja alá: - az egészségmegőrzés, illetve a betegségmegelőzés egyik alapvető eszköze; - jelentős szerepet tölt be az ifjúság erkölcsi, fizikai nevelésében, személyiségformálásában; - a nemzeti öntudat erősítésének, a közösségi együttélésnek, az egészséges lokálpatriotizmus kialakításának fontos eszköze; - a mozgáskultúra, mozgásműveltség, cselekvésbiztonság fejlesztésének egyedi formája; - elősegíti a tisztességes játék, az esélyegyenlőség és a tolerancia kiteljesedését; - kulcsszerepe van a káros, önveszélyeztető tendenciák (alkohol, dopping- és drogfogyasztás) elleni harcban; - pozitív lehetőséget biztosít a szabadidő hasznos eltöltésére, a szórakozásra és a szórakoztatásra; - könnyen megszervezhető formája a civil kapcsolatok kialakításának, közösségek együttműködésének Bízom abban, hogy legalább a TV képernyői előtt meg tudtátok élni azt az élményt, amit a sport teljesítménye és szeretete tud adni egy embernek. Köztük a jövőnknek, a gyermekeinknek! Kétgyermekes családapaként nem nézhetem tétlenül, hogy a sport és mozgás szabadságának élményét, a magyar sport példaképeit elvegyék tőlük! Amikor véletlen a vízilabdásaink meccsére kapcsoltatok, ahol épp a döntőbe jutásért vertük meg a görögöket, és állva tapsolt 8000 ember, és még 3 millió magyar a TV képernyők előtt, akkor eszetekbe jut a Magyar Olimpia? Tudjátok, mi sportolók megküzdünk az álmainkért, nem ellopjuk másokét! Vegyétek fel a versenyt, ne csak a „pálya széléről kiabáljatok be!” Persze tudom. Teljesítmény nincs elhivatottság, és alázat nélkül! Így nem hiszem, hogy ti értitek miről is beszélek. Pedig ez nem bonyolult. Mindenki érti. Még a testnevelésből felmentettek is! „A sport nemcsak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb nevelő eszköze.”

(Szent-Györgyi Albert)

PS: Ezúton külön gratulációmat küldöm Dr. Baji Balázsnak a Londonban zajló atlétikai világbajnokságon elért történelmi teljesítményéért (110m gát; 13.28), és Márton Anitának, a női súlylökésben elért világbajnoki ezüstéremért (19.49m)!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.