Közélet

Pesti Srácok: Elszólta magát Botka - ő sem hisz a győzelmében

Pesti Srácok: Elszólta magát Botka - ő sem hisz a győzelmében

2017. augusztus 29., kedd
Pesti Srácok: Elszólta magát Botka - ő sem hisz a győzelmében

Őszinteségi rohamot kaphatott szombaton a szocialista miniszterelnök-jelölt, ugyanis arról beszélt hogy a Fidesz milyen lépések fog tenni kormánypártként 2020-ban. Máris elengedte volna az MSZP a 2018-as választást?

Botka László

szombati szegedi baloldali fejtágítójáról írta a

pestisracok.hu

, hogy "Botka úgy látja, amikor 2020-ban elapadnak az uniós pénzcsapok, a Fidesz drasztikus eszközökhöz, megszorításokhoz és a még vadabb Európa-ellenességhez fog fordulni, ezért még időben meg kell állítani a jobboldali pártot." Az elhangzott szavak azt bizonyítják, hogy a szegedi polgármester sem hisz már az MSZP 2018-as választási győzelmében. Az MSZP-s kormányalakításra a közvélemény-kutatási eredmények ismeretében valóban nem sok esélyt látni, ettől függetlenül a politika egy olyan műfaj, ahol a legesélytelenebb indulónak sem szokása elismerni előre a másik győzelmét. Ezt rúgta fel sokadik hibaként Botka László, mikor azt jósolta, hogy a Fidesz 2020-ban durva megszorításokat hajt majd végre. "Bár azt is hozzáteszi, hogy meg kell állítani a jobboldali pártot – a gondolatkísérlet mégis azt sugallja, hogy Orbánék maradnak kormányon. Botka lelkiismerete viszont tiszta, ő előre megmondja, milyen csúnyaságok következnek itt hamarosan" - fogalmaz a pestisracok.hu.

Kiszelly Zoltán

politológus a portál elmondta: a baloldali pártok, az MSZP és a DK láthatóan „beárazták vereségüket” a jövő évi választásokra, és egy-egy megnyilvánulásukból kitűnik, maguk sem hiszik, hogy nyerni tudnának jövőre. A politikai elemző emellett kiemelte, hogy Botka víziója abban a tekintetben hibás, hogy valószínűleg nem lesz szükség drasztikus megszorításokra 2020-ban, a Brexit ugyanis 7-8 százalékos visszaesést jelenthet majd a támogatások terén.

Angela Merkel

német kancellár úgy nyilatkozott, hogy nem kötik az uniós támogatásokat a migránsok befogadásához. Kiszelly Zoltán azt is megjegyezte: Botka feltehetőleg azért beszél megszorításokról, mert „magából indul ki”, a szocialisták ugyanis Bokros Lajos és Bajnai Gordon óta más receptet nem ismernek, mint hogy a pénzt el kell venni az emberektől, és minden áron meg kell felelni a londoni piacok elvárásainak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.