Kultúra

Minden eddiginél több jelentkező a Kocsis György színjátszó táborban

Minden eddiginél több jelentkező a Kocsis György színjátszó táborban

2017. augusztus 11., péntek
Minden eddiginél több jelentkező a Kocsis György színjátszó táborban
Kocsis_Gyorgy_szinjatszo_tabor_n

Rekordszámú, 64 jelentkezővel zajlik idén a Kocsis György színjátszó tábor Makón. A kiváló színművész 10 éve távozott az élők sorából, és sorrendben ez az ötödik tábor, amely a nevét viseli – így kívánnak az egykori kollégák emlékezni a vérbő humorú, makói származású pályatársra. Az egy hetes intenzív színpadi munka négy korcsoportban folyik, neves és ismert szegedi színművészek vezetésével. A záró előadáson mindegyik társaság számot ad a tanultakról: egy-egy rövid előadással készülnek a szombat délutáni bemutatóra.

A minden eddiginél nagyobb érdeklődés miatt a programot szervező VargaBalett Táncműhelynek az augusztus 7-i kezdés előtti hetekben kellett még egy kurzusvezetőt megnyerni a közös munkához. Így idén a 7-8 évesekből álló legifjabbakkal Papp Gabriella, a Szegedi Pinceszínház művésze foglalkozik, a 9-10 éveseket Komáromi Anett irányítja, aki a Békéscsabai Jókai Színház művésze. Szilágyi Annamária színművész, rendező, a Szegedi Nemzeti Színház művésze a 11-13 éves korosztály csoportját vezeti, és ezúttal is Tege Antal színművész, rendező, a Békéscsabai Jókai Színház művésze kapta a 14-17 évesekből álló legidősebb csapatot. Mellettük Varga József balettmester is részt vesz a közös munkában, ő tanítja minden csoportnak a színpadi mozgást. Az egy hetes, intenzív elfoglaltságot jelentő táborba Makóról, Hódmezővásárhelyről, Békéscsabáról, Szegedről és Budapestről is érkeztek résztvevők, mind a négy korcsoport a Kálvin Téri Református Általános Iskolában tartja a foglalkozásait. Az öt napos kurzus alatt komoly eredményéről augusztus 12-én, szombaton délután kettőkor adnak számot. A Kelemen Ház nagytermében a legkisebbek Lázár Ervin: A Négyszögletű kerek erdő meséiből összeállított produkcióval lépnek színpadra, az eggyel nagyobbak Komáromi Anett segítségével La Fontaine történettel készülnek. Szilágyi Annamária csoportja a Ludas Matyi bemutatására készül, Tege Antal pedig Goldoni: Chioggiai csetepaté című darabjának feldolgozására vállalkozott a legnagyobbakkal. A hagyományoknak megfelelően a tábor munkáját ezúttal is támogatta Kocsis György édesanyja. Az előadásokkal a gyerekek a makói származású színész emléke előtt is tisztelegnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.