Hírzóna

Migránsok rejtőztek a kisbuszban (FRISSÍTVE)

Migránsok rejtőztek a kisbuszban (FRISSÍTVE)

2017. augusztus 16., szerda
Migránsok rejtőztek a kisbuszban (FRISSÍTVE)

Egy holland állampolgár által vezetett kisbusz rakterének ellenőrzése során két illegális migránst találtak a magyar és a román rendőrök Csanádpalotánál - írja a police.hu.

A sofőr augusztus 15-én éjjel akart a gépjárművel az ország területére lépni Csanádpalotánál. A magyar és a román rendőrök a közös ellenőrzés során, a jármű rakterében két illegális migránst találtak. A magukat iraki állampolgárnak valló határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az autószállító tréler sofőrjével szemben embercsempészés, a migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt indított eljárást a román határrendőrség.

Fogás Kiszombornál

A Csongrád megyei rendőrök szerdán reggel három afgán migránst fogtak el Kiszomboron. A rendőrök augusztus 16-án reggel három határsértőt fogtak el Kiszombor belterületén. A járőrök a három férfit a kirendeltségre előállították. Az illegális migránsok afgán állampolgárnak vallották magukat, magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

Potyautas Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik. A Csongrád megyei rendőrök augusztus 16-án reggel a Röszke Autópálya-határátkelőhely belépő tehergépjármű-termináljában találtak rá a férfira, aki egy kamion rakterében bújt el. Ellenőrzése során a magát afgán állampolgárnak valló személy sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a férfit visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.