Hírzóna

Levizsgáztak a SuliMoped program motorosai

Levizsgáztak a SuliMoped program motorosai

2017. augusztus 1., kedd
Levizsgáztak a SuliMoped program motorosai

Sikeres vizsgát tettek a SuliMoped program motorosai. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának szervezésében két megyei autósiskola közreműködésével, több mint negyven fiatal vehette át jogosítványát - írja a police.hu.

A program sikeres teljesítésével kapcsolatos sajtótájékoztatón

Vad Róbert

, a CSMRFK MBB titkára elmondta: a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága számára a gyermekek védelme és a biztonságos közlekedésre nevelő munkában való aktív részvétel immár évtizedek óta az egyik legkiemeltebb feladat. Az Országos Rendőr-főkapitányság - Országos Balesetmegelőzési Bizottsága szakmai és anyagi támogatásával, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága szervezésében 2016 novemberétől Csongrád megyében is elindult a SuliMoped program. A program kapcsán a megyéből 44 fő - Szegedi Rendőrkapitányság illetékességi területéről 30 fiatal, a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság illetékességi területéről pedig 14 nyolcadik és kilencedik osztályos gyermeknek nyílt lehetősége elektronikus oktatási módszerrel, térítésmentesen, AM kategóriás képzésben és vizsgán részt venni, mely a napokban sikeresen lezárult. A gyermekek első vezetői engedélyüket stratégiai partnereinktől, a képzést végrehajtó iskoláktól, Szegeden az ATI Császárné Kft-től, Hódmezővásárhelyen a Mihály Bt. Autósiskolától veszik át.

Mihály Mária

, a Mihály Bt. Autósiskola vezetője hangsúlyozta: fontos, hogy a gyerekek 14 éves kortól már a közlekedés részesévé válnak és mire gépkocsit vezetnek, addigra tapasztalattal, tudással rendelkeznek és kialakul a közlekedési érzékük. http://www.youtube.com/watch?v=MxfW4jSbEFM

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.