Sport

Labdarúgás: megyei presztízscsatát vívnak Hódmezővásárhelyen

Labdarúgás: megyei presztízscsatát vívnak Hódmezővásárhelyen

2017. augusztus 18., péntek
Labdarúgás: megyei presztízscsatát vívnak Hódmezővásárhelyen
mako_hfc_mj 19

Az NB III Közép csoportjának második fordulójában Csongrád megyei rangadót rendeznek, ahol az újonc Makó Hódmezővásárhelyre látogat szombaton.

Nem kell sokat várni az első Csongrád megyei derbire az NB III Közép csoportjának új idényében, hiszen már a második fordulóban egymásnak feszül két megyei rivális. A tavalyi ötödik helyezett Hódmezővásárhelyi FC fogadja az újonc Makói FC-t, a mérkőzés előtt pedig mindkét csapatból egy-egy játékos osztotta meg várakozásait.

Mindent megtesz az újonc a győzelemért

Az előző szezon második felét Hódmezővásárhelyen töltötte a makói nevelésű Babolek Zoltán, aki több év után tért vissza nevelőegyesületéhez, így számára különösen érdekes lehet a szombati találkozó. A 20 éves játékos hat évig futballozott a Videoton második csapatában, megfordult Cegléden, most pedig ismét Méhes Tibor keze alatt dolgozhat. „Azért döntöttem úgy, hogy visszatérek Makóra, mivel az utóbbi időszakban sok sérüléssel küzdöttem, keveset tudtam játszani, viszont Méhes Tibor már korábban is volt az edzőm. Nagyon jó embernek és szakembernek tartom és hiszem azt, hogy a szakmai stábbal együtt sikerül újra felépítenem magam egy olyan környezetben, amely ismerős számomra” – mondta el megkeresésünkre a fiatal labdarúgó, aki a nyitómérkőzésen már majdnem egy órát futballozhatott. Az NB III Csongrád megyei újonca a szintén friss fejutó Vecsést fogadta az első fordulóban és játszott 0-0-s döntetlent. Méhes Tibor vezetőedző nem teljesen volt elégedett csapata teljesítményével, azonban nincs ideje keseregni az elhullajtott pontok miatt a makóiaknak, a HFC ellen máris van lehetőség javítani. „A felkészülés során 1-0-ra legyőztük őket, de ez egyáltalán nem jelent semmit, nem is igazán a játék dominált azon a találkozón. Ez egyértelműen egy presztízscsata lesz a HFC ellen, abszolút háromesélyes találkozó. Persze tisztában vagyunk azzal, hogy tavaly az ötödik helyen végeztek és jó erőkből állnak, de mindent meg fogunk tenni a győzelemért, el szeretnénk hozni mindhárom pontot Vásárhelyről” – tette hozzá Babolek.

babolek_zoltan_mako

Bár az előző fél szezont a hétvégi riválisnál töltötte, sérülés miatt nagyon kevés játéklehetőséghez jutott, ezzel együtt ismerősök ellen léphet pályára szombaton a fiatal támadó. „Több játékossal már az utánpótlás csapatoknál is futballoztam együtt, így sok mindenkit ismerek a szombati ellenféltől, de természetesen mindent meg fogok tenni a makói siker érdekében. Remélem a szurkolók közül is sokan elkísérik a csapatot és jó hangulatot teremtenek majd” – mondta Babolek Zoltán.

Győzelemmel indítana hazai pályán a HFC

Benne volt a pakliban, hogy a lelátó átépítésének következtében a Hódmezővásárhelyi FC nem hazai közönség előtt, hanem Makón kénytelen lejátszani a hazai NB III-as mérkőzéseit az őszi szezonban, ám az MLSZ elnökségi határozatának értelmében mégis Hódmezővásárhelyen, a városi stadionban játszhatja a gárda hazai mérkőzéseit. „Mindenki nagy örömmel fogadta a hírt, hogy hazai környezetben játszhatjuk a meccseket. Ide sokan kijárnak, míg Makóra ennyien biztos nem kísérték volna el a csapatot hétről-hétre. Igaz, a szurkolóink sok helyre jönnek velünk, az első mérkőzésen, Dunaújvárosban is ott voltak, és remek hangulatot csináltak”- mondta el a vásárhelyi klub honlapjának a csapat kapusa Bordás Dániel.

bordas_daniel_hfc

„A Makó ellen mindenképpen győzelmet szeretnénk aratni, de ez nem lesz egyszerű, hiszen egy Csongrád megyei rangadóról beszélünk. Az edzőmeccsen legyőztek minket, de ott még a felkészülés szakaszában voltunk” – tette hozzá a Hódmezővásárhely kapusa, aki visszautalt a Dunaújváros elleni nyitányra is. „A tavalyi masszívitásunk az idén is meglesz. Az edzőmeccseken voltak talán gondok, de a bajnokik mindig másak, ám a támadó játékunk egyelőre még esetleges. Akiket azért igazoltunk, hogy lendítsenek az előrejátékon még nem léptek pályára a Dunaújváros ellen, bízom benne, hogy ha mind a hárman a pályán lesznek a támadójátékunk is bizakodásra adhat majd okot” – értékelt Bordás Dániel, utalva arra, hogy Faggyas Milán és Varga Bence a Dunaújváros elleni találkozón sérülés miatt még nem kapott szerepet. Varga a tervek szerint a harmadik, negyedik forduló környékén léphet pályára, Faggyas viszont már a héten edzett a többiekkel, így a klubhonlap tájékoztatása szerint jó eséllyel szerephez jut a Makó ellen. A Hódmezővásárhelyi FC – Makói FC összecsapást szombaton 17.30-kor rendezik a hódmezővásárhelyi Városi Stadionban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.