Sport

Labdarúgás: kedden a szezon első trófeája a tét + FOTÓK

Labdarúgás: kedden a szezon első trófeája a tét + FOTÓK

2017. augusztus 8., kedd
Labdarúgás: kedden a szezon első trófeája a tét + FOTÓK
real_madrid_supercup_3

Kedden hivatalosan is kezdetét veszi az európai klubfutball idei szezonja, hiszen a Szuperkupa döntőben a Bajnokok Ligája és az Európa Liga címvédője küzd meg a 2017/18-as szezon első kupájáért.

A spanyol Real Madrid, vagy az angol Manchester United számára remekül indulhat az idény: a Bajnokok Ligája, valamint az Európa Liga címvédőjének szkopjei csatája után valamelyik együttes hazája bajnokságának kezdete előtt máris besöpörhet egy trófeát. A tavasszal a BL-ben a címét a történelem során először megvédő királyiak a keddi meccsen még fényesebb évvé tehetik 2017-et, hiszen a Szuperkupában is megvédhetik címüket: erre egyébként 1998 óta, amióta a jelenlegi formában, egy meccsen döntik el a győztest, még nem volt példa. A két csapat már többször is ott volt a döntőben: a Real Madrid öt fináléjából hármat (2002-ben, 2014-ben és 2016-ban) megnyert, kettőt (1998-ban és 2000-ben) pedig elveszített, a Manchester United három döntőjéből egy győzelem mellet (1991) szintén két alkalommal (1999, 2008) kapott ki. A keddi döntő résztvevői legutóbb 2013 márciusában találkozott egymással tétmérkőzésen: akkor a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján

(amikor a vörös ördögök jelenlegi edzője, Jose Mourinho még a Real Madridot irányította)

a Madrid 2-1-re nyerni tudott az Old Traffordon, így az 1-1-re végződött első meccs után továbbjutásnak örülhetett. Alig két hete az amerikai felkészülési tornán találkozott a két gigász, akkor 1-1-es rendes játékidőt követően a United büntetőkkel nyert - igaz, a Real Madridban nem játszott sem Sergio Ramos, sem Cristiano Ronaldo. A keddi Szuperkupa döntőt 20.45-től rendezik Macedóniában.

Tekintse meg galériánkat a két csapat hétfő esti edzéséről!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.