Közélet

Késelés történt Szeged finn testvérvárosában (FRISSÍTVE)

Késelés történt Szeged finn testvérvárosában (FRISSÍTVE)

2017. augusztus 18., péntek
Késelés történt Szeged finn testvérvárosában (FRISSÍTVE)
kirsi_kanerva_turku_keseles

A finnországi Turkuban két ember életét veszítette, legalább nyolc pedig megsérült, miután egy gyilkos ámokfutásba kezdett.

A finn rendőrség közölte, hogy terrortámadásként kezelik a péntek délutáni turkui késelést, és egy 18 éves marokkói elkövetőt keresnek – írja a Sky News Twitter-üzenete alapján az

Index

. Egy 18 éves marokkói migránst keresnek, őt gyanúsítják mint elkövetőt. Négy embert már őrizetbe vettek, akiknek közük lehet hozzá.

Korábban írtuk:

A rendőrség lábon lőtt és őrizetbe vett egy férfit, aki a késeléssel gyanúsítható, egyúttal felszólította a lakosokat, hogy maradjanak távol a városközponttól, mert több elkövetője is lehetett a turkui késelésnek. Pár órával később ugyanakkor azt mondták, hogy egyelőre csak egy gyanúsítottjuk van: egy fiatal férfi, akit a combján ért a lövedék és ő is kórházban van. Áldozatai közül három állapota súlyos, őket intenzív osztályon látják el - írja a hirado.hu. Az utcai késelést követően azonnal fokozták a biztonsági készültséget a finn vasútállomásokon és Helsinki repülőterén, a finn belügyminiszter, Paula Risikko pedig Turkuba sietett, ahol este sajtótájékoztatón közölte, hogy az egész országban magasabb szintre emelték a készültséget.

Nem világos az indíttatás

A rendőrség közlése szerint mindazonáltal még nem világos, hogy terrorista indíttatású volt-e a késelés. Finnország rendőrfőnöke, Seppo Kolehmainen este sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy egyelőre nem minősítik terrortámadásnak az esetet, de nem zárják ki ennek a lehetőségét. Hozzátette, hogy még nem tudták tisztázni a gyanúsított kilétét. Turku 150 kilométerre nyugatra van Helsinkitől. A Daily Mail cikkében arról ír, hogy egy szemtanú egy vagy több lövést hallott és látta, hogy egy ember a földön fekszik. Valamint a támadásról az internetre felkerült videó szerint “Allah Akbar” kiáltás hallatszik, miközben emberek futnak az utcán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.