Bulvár

Felfüggesztett börtönre ítélték a fejszés támadót

Felfüggesztett börtönre ítélték a fejszés támadót

2017. augusztus 28., hétfő
Felfüggesztett börtönre ítélték a fejszés támadót

A Szegedi Törvényszék nem jogerősen bűnösnek mondta ki K. S. vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében és rongálás vétségében, ezért 1 év 6 hónap végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélte.

A nem jogerős ítélet szerint a vádlott a bűncselekmény elkövetését megelőző egy éves időszakban minden ok nélkül több alkalommal trágár szavakkal szidalmazta vele szemben lakó szomszédját, aki azonban nem tett feljelentést a vádlott rendszeres zaklató magatartása miatt. A vádlott ezen szomszédja 2015. október elejétől felújításokat végeztetett hódmezővásárhelyi ingatlanában, melynek során a keletkezett építési törmeléket - másokat és a közlekedést nem zavaró módon - elszállításig az utcán helyezte el. A sértett és munkatársa 2015. október 16-án a reggeli óráktól végezte a felújítást az ingatlanban, ahol 10 óra körüli időpontban alkoholos befolyásoltság állapotában a vádlott megjelent és az utcáról bekiabálva trágár kifejezések kíséretében kifogásolta az utcán elhelyezett törmeléket. A vádlott szemben lakó szomszédja a két felújítást végző személy jelenlétében közölte a vádlottal, hogy a törmeléket rövid időn belül elszállítják, majd tovább folytatták a munkát. A vádlott ekkor visszament saját ingatlanába, ahol magához vett egy 2,7 kg tömegű, 95,5 cm teljes hosszúságú fejszét és a felújítást végző sértett gépjárművéhez ment, majd a fejszével ütni kezdte annak hátsó részét, így annak riasztója megszólalt. A sértett munkatársával és a felújítást végeztetővel az utcára szaladt, ahol a sértett kérdőre vonta a vádlottat, hogy mit csinál, mire a vádlott a fejszét ütésre emelve közeledni kezdett a sértetthez. A vádlott ekkor a tőle kb. 1 méter távolságra lévő sértett felé ütött a fejszével, de a sértett oldalirányú mozgással és feje elhúzásával kitért a fejsze mozgási irányából, ezáltal a fejsze éle nem találta el a fejét, hanem felsőteste mellett elhaladt. Az ekkor odaérkező sértett munkatársa ráfogott a vádlott lába mellé érkező fejszére, majd azt elvették a vádlottól. A vádlott a támadást tovább folytatta, a sértett ruházatát megfogta, de végül a sértett védekező magatartása következtében felhagyott a támadással. A felújíttató ezt követően értesítette a rendőrséget, akik rövid időn belül a helyszínre érkeztek és a vádlottat előállították. A vádlott a sértett gépjárművén 81.400 forint rongálási kárt okozott. Amennyiben a vádlott által használt fejsze éle eltalálja a sértett fejét, akkor a vádlott magatartása alkalmas lett volna arra, hogy életveszélyes sérülést okozzon, amely sérülés kizárólag a sértett védekező magatartása következtében maradt el. Erre figyelemmel a bíróság ítéletében bűnösnek mondta ki a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében és rongálás vétségében, melyet a vádlott és védője tudomásul vett, míg az ügyész 3 napot tartott fenn az esetleges fellebbezés bejelentésére, így az ítélet nem emelkedett jogerőre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.