Bemutatkozott a Mobil Bűnmegelőzési Centrum

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elsőként Makón találkozhatott a lakosság, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által, a közelmúltban kapott Mobil Bűnmegelőzési Centrummal. A szakemberek a belvárosban tartottak tájékoztató napot – írja a police.hu.

Az ott zajló iskolai tábor résztvevői, valamint a segítő nagymamák komplex prevenciós tanácsokat kaptak lakás-, kerékpár- vagy épp nyaraláskor nálunk lévő vagyontárgyak védelme érdekében. A szünidőt töltő diákok helyesen tudták, hogy a kerékpárt csak úgy szabad lezárni, hogy annak hátsó kerekét és vázrészét hozzázárjuk a talajba vagy falba rögzített tárolóhoz.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács három kisbuszt bocsátott a megyék rendelkezésére a közelmúltban. A központok Csongrád mellett, Borsod-Abaúj-Zemplén és Fejér megyében működnek. A kijelölt három szervezeti egység üzemeltet egy-egy mobil centrumot, melyeket a megyei főkapitányságok bűnmegelőzési egységei igényelni tudnak, egy-egy rendezvény vagy hosszabb-rövidebb időszak erejéig. Nagyobb rendezvények, kitelepülések alkalmával, a centrumok akár egy időben egy helyre össze is vonhatók. A Csongrád megyei kisbusszal Békés és Bács-Kiskun, Baranya, Tolna és Pest megye déli részén is dolgoznak majd.

Prevenciós tanácsok:
• Pénzt csak annyit vigyünk magunkkal, amennyire várhatóan szükségünk lesz, és bátran, de okosan használjunk bankkártyánkat.
• Strandra csak a legfontosabb eszközöket és értékeket vigyük magunkkal. Kérdezzük meg rendelkezik-e az intézmény értékmegőrzővel és használjuk azokat, mivel a törölközővel letakart tárgyaink nincsenek biztonságban.
• Felhevült testtel, teli gyomorral vagy ittasan ne menjünk úszni! Adjunk időt a szervezetünknek, hogy alkalmazkodjon a vízhez, valamint annak hőmérsékletéhez.

Default thumbnail
Előző sztori

A tavalyi volt sorban a harmadik év, amikor megdőlt a globális melegrekord

Default thumbnail
Következő sztori

Fogathajtás: harmadjára rendezik Mezőhegyesen a Fiatal Fogatlovak Világbajnokságát

Legutóbbi hasonló cikkek