Közélet

Bakondi: több uniós ország lakossága tűrőképességének határához érkezett

Bakondi: több uniós ország lakossága tűrőképességének határához érkezett

2017. augusztus 13., vasárnap
Bakondi: több uniós ország lakossága tűrőképességének határához érkezett

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint azon uniós országokban, ahol sok migráns van, a lakosság tűrőképességének határához érkezett.

Bakondi György

az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában arra utalt: ezt mutatja az is, hogy az osztrákok többsége támogatja a Brenner-hágó, illetve a Földközi-tenger lezárását. Hozzátette ugyanakkor, hogy Ausztriában és Olaszországban a közvéleményt a közeledő választások is alakítják. Elmondta még, hogy Olaszország, Franciaország, Németország és maga az unió is tárgyal már a migránsokat kibocsátó, valamint a tranzit országokkal. A megbeszélések lényege, hogy a migránsok továbbjutásának megakadályozásáért cserébe pénzügyi támogatást ajánlhat fel az unió az afrikai országoknak. Megemlítette, hogy egyre többször kerül elő az európai politikában az úgynevezett hotspotok létrehozása, ahol szűrnék a belépésre jelentkezőket, és csak azokat engednék be az unió területére, akik valóban jogosultak menedékre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.