Közélet

Bakondi: nem megoldás a migránsok szétosztása

Bakondi: nem megoldás a migránsok szétosztása

2017. augusztus 16., szerda
Bakondi: nem megoldás a migránsok szétosztása

Nem megoldás a migránsok kötelező szétosztása, ezt az uniós országok sem támogatják - mondta - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán szerda reggel.

A két évvel ezelőtti magyar javaslatoknak megfelelően őrizni kell az államhatárokat, és a legutóbbi olaszországi eseményei azt mutatják, hogy ez a tengeren is megoldható. Az EU-n kívül pedig hotspotokat, ellenőrző állomásokat kell felállítani, ahol elbírálható, kik a valódi menekültek, kiket kell beengedni - fejtette ki. A tengeri útvonalon Olaszországba érkezők száma csökkenő tendenciát mutat, miután sikerült megerősíteni a líbiai parti őrséget, amelynek olasz hajók nyújtanak technikai segítséget. Az olasz parlament magatartási kódexet fogadott el a tengeren tevékenykedő civil szervezetek számára, és líbiai törzsekkel is sikerült megegyezni abban, hogy az ország déli határain ne engedjenek be ellenőrizetlenül migránsokat - magyarázta Bakondi György. Ennek következtében viszont Spanyolország felé erősödik a migráció - tette hozzá. A balkáni útvonalon részleges eredményeket sikerült elérni: a tömeges beáramlás megszűnt, de "szivárgás" van - mondta. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a civil szervezetekkel kapcsolatban a Kossuth rádió 180 perc című műsorában azt emelte ki: a magyar kormány nagyra becsüli a karitatív, humanitárius szervezetek munkáját, a törvényeket azonban a "tisztázatlan anyagi hátterű", "külföldről finanszírozott", "politikai célokat követő", "államokkal szembeszegülő" szervezeteknek is be kell tartaniuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.