Közélet

Államtitkokat veszíthetett el Molnár Zsolt

Államtitkokat veszíthetett el Molnár Zsolt

2017. augusztus 1., kedd
Államtitkokat veszíthetett el Molnár Zsolt
botka_molnar001kf

Órákra felügyelet nélkül hagyta laptopját Madridban Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnöke, a repülőgépen felejtett munkaeszközön államtitkok és minősített dokumentumok lehettek - közölte a Magyar Idők.

Madridban a repülőgépen felejtette, és csak órák múlva, a nagykövetség segítségével sikerült laptopját visszaszereznie

Molnár Zsoltnak

, a nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnökének – írta kedden a Magyar Idők. A

hírportál szerint

a politikus húsvéti spanyolországi útja során felejtkezett meg az eszközről, amelyen államtitkok és minősített dokumentumok lehettek. A szocialista politikus már leszállt a repülőgépről Madridban és a terminálban vette észre a hiányt, viszont próbálkozásai a laptop visszaszerzésére sikertelenek maradtak, végül a magyar nagykövetség segítségével tudott csak ismét szert tenni az eszközre, amely így órákra felügyelet nélkül maradt.

Budai Gyula

fideszes országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy szerinte a nemzetbiztonsági bizottság előtt kell tisztáznia Molnár Zsoltnak, a testület szocialista elnökének az ügyet. "Ez már önmagában bűncselekmény, hiszen Magyarország területéről nem lehet minősített adatot kivinni" – jegyezte meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.