Kultúra

A zentai színház Lúdas Matyija bizonyult a legjobbnak

A zentai színház Lúdas Matyija bizonyult a legjobbnak

2017. augusztus 29., kedd
A zentai színház Lúdas Matyija bizonyult a legjobbnak

A VI. Magyar Teátrum Nyári Fesztiválon a Zentai Magyar Kamaraszínház Lúdas Matyi című darabja a legjobb mesejáték rendezése díjat hozta el.

A VI. Magyar Teátrum Nyári Fesztivál díjait a a Szarvasi Vízi Színházban adták át augusztus 19-én, az immár hatodik évre megrendezett előadássorozaton idén a

László Sándor

rendezte Fazekas Mihály: Lúdas Matyi című darabjával a Zentai Magyar Kamaraszínház a legjobb mesejáték rendezése díját érdemelte ki - írja a

joreggeltvajdasag.com

. A zentai színáhznak nem ez volt az első díja a rendezvényen: Szabó Magda: Sziget-kék című gyerekelőadása különdíjat érdemelt három évvel ezelőtt, majd egy évvel később Lázár Ervin: A legkisebb boszorkány című előadása a legötletesebb kosztümért járó díjjal gazdagította a zentaiakat. 2016-ban Oscar Wilde: A csillagfiú című mesejátékáért és kitartó színjátszói tevékenységéért "A Magyarságtudat és a Magyar Nyelv Megőrzéséért" díjat kapta meg a Zentai Magyar Kamaraszínház. "A legjobb rendezésért járó díj László Sándor színvonalas rendezése mellett a Színtársulat munkáját is dicséri, hiszen játékukkal olyan hangulatot varázsolnak minden alkalommal a színpadra, mely szórakoztatja a felnőtteket és gyermekeket egyaránt" - írja a portál. A Zentai Magyar Kamaraszínház következő évada is különlegesnek ígérkezik, várhatóan olyan előadások lesznek repertoáron, melyben minden kedves néző megtalálja a kedvére valót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.