Gazdaság

Szakértő: felminősítheti Magyarországot a Moody's

Szakértő: felminősítheti Magyarországot a Moody's

2017. július 4., kedd
Szakértő: felminősítheti Magyarországot a Moody's

A Moody's pénteken várható felülvizsgálatának eredményeként javíthat Magyarország adósbesorolásán Isépy Tamás gazdaságkutató szerint.

A Századvég Kutatóintézet szakembere az M1 aktuális műsorában azt mondta, hogy a hitelminősítő legutóbbi felülvizsgálatához képest két mutatóban is javultak a számok, ezért képzelhető el a besorolás, illetve az ahhoz kapcsolódó kilátás javítása. Az egyik általa említett javuló mutató a költségvetésben a kamatkiadás aránya, amelynél 0,5 százalékponttal jobb most a mutató, mint korábban. A másik a devizaadósság aránya a teljes adósságon belül, amely most 24 százalék, amely belül van a tervezett 15-25 százalékon. A Moody's tavaly novemberben, a piac 95 százalékát lefedő három nagy hitelminősítő közül utolsóként emelte befektetői kategóriába a magyar besorolást stabil kilátással.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.