Sport

Sárkányhajó Eb: hat magyar aranyérem a válogatottak versenyeiben

Sárkányhajó Eb: hat magyar aranyérem a válogatottak versenyeiben

2017. július 7., péntek
Sárkányhajó Eb: hat magyar aranyérem a válogatottak versenyeiben
sarkanyhajo006kf

Hat aranyérmet szereztek a magyarok a szegedi Maty-éren zajló nemzetközi és klub sárkányhajó Európa-bajnokság második napján, a válogatottak versenyeiben.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség honlapjának pénteki beszámolója szerint a nemzeti egységek 20 üléses 200 méteres versenyei során magyar részről a masters korosztályban a mix, valamint a férfi egység érkezett elsőként a célba. Délután a házigazdák által nagyon várt 2000 méteres távon a 20 üléses versenyek során a senior és a masters korosztály mix versenyében, valamint a masters férfiaknál győzött a magyar válogatott, míg a 10 ülésesek között masters mixben toronymagasan diadalmaskodott a hazai egység. Hosszabb távon a magyar klubcsapatok is remekeltek: az ESMTK egy sikere mellett a Szegedi Sárkányhajó Egyesület senior mixben a 20 és 10 üléses számot is megnyerte. Utóbbiak 200 méteren a 20 üléses senior mix versenyt követően állhattak még a dobogó legfelső fokára. Szombaton az 500 méteres számokkal folytatódik a kontinensbajnokság a Maty-éren.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.