Közélet

Ónodi-Szűcs Zoltán: a mozgást nem lehet elég korán elkezdeni

Ónodi-Szűcs Zoltán: a mozgást nem lehet elég korán elkezdeni

2017. július 11., kedd
Ónodi-Szűcs Zoltán: a mozgást nem lehet elég korán elkezdeni

A mozgás fontosságára hívta fel a figyelmet az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára a zánkai Erzsébet-táborban, ahol speciális kosárlabdázók programján vett részt kedden.

Ónodi-Szűcs Zoltán

kiemelte: Magyarország is azzal a problémával küzd, mint bármelyik európai állam. Egyre több fiatal már kora gyermekkorától elhízott. Az államtitkár hozzátette: a mozgást ezért nem lehet elég korán elkezdeni függetlenül attól, hogy fogyatékkal él-e vagy sem. A zánkai Erzsébet-táborban egy hétig tartó Élménytábor+ speciális kosárlabdatáborban 42 gyermek és 8 kísérő vesz részt, délelőtt speciális kosárlabdaedzéseket tartanak, délután pedig bekapcsolódnak az élményprogramokba a többi táborozóval együtt. A speciális kosárlabdázók és néhány más táborból érkező fiatal kedden közös edzésen vett részt, az államtitkár mellett ebbe Csabai Edvin tizenhétszeres világbajnok maratoni kenus is bekapcsolódott.

Galambos Zsolt

edző elmondta: a táborban a Magyar Speciális Olimpia Szövetség kosárlabda szakágában sportoló fiatalok a két év múlva Abu-Dzabiban rendezendő speciális világjátékokra készülnek, amelyen több mint ötezer sportoló, köztük száz magyar speciális olimpikon vesz részt. Galambos Zsolt hozzátette: két éve a magyar kosárlabdázók megnyerték a speciális világjátékokat Los Angelesben, és szeretnének jó eredményt elérni az esedékes versenyen is. A zánkai Erzsébet-táborban több speciális sporttábort is rendeznek, a kosárlabda mellett volt már a teniszre és a görkorcsolyára, és lesz még az úszásra, az öttusára, a labdarúgásra és az atlétikára fókuszáló is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.