Közélet

Migránsok halála - Másodrendű vádlott: tolmács voltam

Migránsok halála - Másodrendű vádlott: tolmács voltam

2017. július 6., csütörtök
Migránsok halála - Másodrendű vádlott: tolmács voltam

Vallomást tett a másodrendű vádlott a 71 migráns halálát okozó parndorfi embercsempészési ügyben csütörtökön a Kecskeméti Törvényszéken zajló büntetőperben. Azt mondta: sajnálja, hogy nem tudta megakadályozni az emberek halálát, de szerepe ez esetben a tolmácsolásra korlátozódott.

A másodrendű vádlott - valamennyi vádlott meghallgatását követően - vallomásában elismerte, hogy korábban részt vett az embercsempészésekben sofőrként és előfutóként is, illetve szállítók toborzásában, de ez emberölés vádját elutasítja. A 71 ember halálával járó eset során azonban mindössze tolmácsként állt kapcsolatban telefonon a harmad- és negyedrendű vádlottal; a két férfinek az elsőrendű vádlott utasításait fordította le. A büntetőperben korábban csak a hatodrendű vádlott tett vallomást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.