Sport

Labdarúgás: nagy lehetőséget kapott a SZEOL új másodedzője

Labdarúgás: nagy lehetőséget kapott a SZEOL új másodedzője

2017. július 6., csütörtök
Labdarúgás: nagy lehetőséget kapott a SZEOL új másodedzője
szvse_algyo04_gs

A SZEOL SC másodedzőjeként debütál edzőként a felnőtt futballban Vellai Áron: a fiatal szakember nagy lehetőségként tekint új feladatára.

Az állandóságot képviselő

Bagdi Ferenc

kapusedző mellett megújult szakmai stábbal kezdte meg a munkát a SZEOL SC a következő idényre.

Siha Zsolt

vezetőedző ugyan az előző évben sportigazgatóként dolgozott a klubnál, majd ezt megelőzően pályaedzőként vette ki a részét a feljutással zárult NB III-as idényből. Munkáját viszont egy új ember,

Vellai Áron

segíti. "Az elmúlt fél évben Ausztriában futballoztam alacsonyabb osztályban, közben pedig Csanyteleken testnevelő tanár vagyok. A szezon végén úgy döntöttem, hogy nem fogok már kijárni, majd megkeresett Siha Zsolt ezzel a feladattal. Nagy lehetőségnek tartom, hogy itt dolgozhatok, köszönettel tartozom Siha Zsoltnak és

Halkó Pál

ügyvezető úrnak is azért, hogy ilyen fiatalon egy harmadosztályú klubnál dolgozhatok. Minden erőmmel azon leszek, hogy sikeres legyen a klub, ezáltal pedig a játékosok is a legtöbbet hozzák ki önmagukból" - mondta el portálunknak Vellai Áron. A 27 éves tréner Csongrád megyében a Szőreg, az Algyő és a Csongrád együtteseiben játszott - futballkarrierjét azonban nem folytatja, a két munkája mellett nem fér bele az életébe a játék - azon lesz, hogy teljes erővel a SZEOL-nál töltött feladatára koncentráljon, és minél többet tanuljon. "Izgatottan vártam a felkészülést, folyamatosan kommunikátunk Zsolttal. Pozitív benyomásaim vannak eddig, a srácok nagyon jól állnak a munkához. Úgy érzem, ez a későbbiekben sem fog változni, hiszen egy célért vagyunk itt" - tette hozzá. Vellai Áron edzői karrierje során felnőtt futballban most dolgozik először, eddig Kecskeméten és Algyőn is vállalt szerepet az utánpótlásban. Mint ennek kapcsán kifejtette, nincs még mögötte akkora rutin, amekkora elvárható lenne egy NB III-as pozícióhoz, de Siha Zsolttól rengeteget tanulhat. "Én is folyamatosan képzem magam, tanulok, óriási lehetőség ez számomra. Az edzőmeccseket is nagyon várom, kíváncsi vagyok arra, hogy miként élem meg a meccs előtti dolgokat immáron nem mint játékos, hanem mint edző. Egyúttal az első bajnokit is várom már, amikor szegedi közönség előtt, itthon bemutatkozhatunk. A srácok helyén tudják kezelni az előző évet, motiváltak, hogy ebben az osztályban megmutathassák, hogy odavalóak, ahol tavaly nem sikerült megragadni - legyen szó képességekről, vagy bármi másról" - zárta Vellai Áron.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.