Sport

Labdarúgás: angol csapatot vert a Szeged-Grosics

Labdarúgás: angol csapatot vert a Szeged-Grosics

2017. július 12., szerda
Labdarúgás: angol csapatot vert a Szeged-Grosics
mk_dons_szeged2011_telki

Az angol harmadosztályú MK Dons ellen lépett pályára Telkiben Supka Attila együttese felkészülési mérkőzésen. A találkozót Szabó Péter távoli gólja döntötte el.

Különleges felkészülési partnerrel találkozott a Szeged 2011-Grosics Akadémia szerda délután, ugyanis az angol harmadosztályban szereplő Milton Keynes Dons volt Supka Attila csapatának az ellenfele. Az angolok Telkiben edzőtáboroznak, és két felkészülési mérkőzést kötöttek le erre a hétre, a Szeged után szombaton, a szintén NB II-es Budaörssel csapnak össze. Óriási hőség fogadta a csapatokat a magyar válogatott edzőközpontjában, ám ennek ellenére jó ritmusban kezdődött a találkozó, az MK Dons

Tapp

és

Williams

révén is fejjel veszélyeztetett. Az első szegedi lehetőségre a 11. percig kellett várni, ám egy távoli lövést hárított az angolok kapusa, majd egy újabb Szeged-Grosics lehetőség halt el a blokkban. Ezután átvette az irányítást

Robbie Neilson

együttese,

Rasulo

és

Cissé

is közel járt a gólszerzéshez, azonban az első félidőben nem zörgették meg a hálókat a felek.

mk_dons_szeged2011

A második félidőben a londoniak Scott Wootton visszatérésének örülhettek, a játékos tavaly augusztus óta nem lépett pályára sérülés miatt, a Szeged-Grosicsnál pedig a vezetés megszerzése okozott boldog pillanatokat. Szabó Péter távolról eleresztett lövését esélye sem volt hárítania a félidőben beszálló Sietsma kapusnak. Ezután még volt lehetősége az MK Donsnak az egyenlítésre, ám Agard fejese a lécen csattant, így megőrizte egygólos előnyét a Szeged-Grosics, amely szombaton a Szpartak Szabadka ellen folytatja a felkészülési mérkőzések sorát.

Felkészülési mérkőzés

Milton Keynes Dons (angol) – Szeged 2011-Grosics Akadémia (0-0) 0-1

Telki, felkészülési mérkőzés.

MK Dons:

Nicholls (Sietsma – a szünetben) – Williams (Wootton, 60’), Tapp, Downing, Walsh, McGrandles, Upson, Cissé (Nombe, 73’), Rasulo, Muirhead, Agard.

Vezetőedző:

Robbie Neilson.

Szeged-Grosics:

Molnár P. - Papp, Causic, Kasuba, Szalkai, Coroian, Pászka, Hegedűs, Molnár J., Zabari, Germán. Csere: Alexic (kapus), Farkas M., Ikonomou, Katona, Povázsai, Zádori, Benk, Szabó P., Balázs, Horváth A.

Vezetőedző:

Supka Attila.

Gól:

Szabó P. (79’) Supka Attila:

"Még nagyon a felkészülés elején járunk, ismerkedünk egymással, nekem gyakorlatilag mindenki új arc. Bízom abban, hogy ha hasonló hozzáállással tudunk dolgozni a továbbiakban is, akkor a bajnokság rajtjára egy nagyon ütőképes csapatként vághatunk neki a küzdelmeknek."

mkdons_szeged2011

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.