Bulvár

Különleges éjszakára vár a Szegedi Vadaspark

Különleges éjszakára vár a Szegedi Vadaspark

2017. július 19., szerda
Különleges éjszakára vár a Szegedi Vadaspark
ragadozok_ejszakaja_vadaspark_oroszlan

Egy állatkerti látogatás legizgalmasabb pillanatait nagy valószínűséggel egy éjszakai túrán lehet átélni.

Ilyenkor a sötétség beálltával felerősödnek a neszek és az állathangok, váratlanul villannak fel, akár egész közelről – természetesen az állatokat a látogatóktól elválasztó kerítésen belül – az éjszaka aktív állatok fényvisszaverő réteggel rendelkező szemei. Nem véletlen, hogy a Szegedi Vadaspark által nyaranta – több más hazai állatkerthez képest több alkalommal – rendezett éjszakai programjai töretlen népszerűségnek örvendenek. Minden nyári hónapban egyszer este nem zárulnak a kapuk és a pénztárak 19 órakor, sőt, különleges programok is várják ekkor a látogatókat. Idén a barna medvéket is bevontuk a látványetetések sorába, miután kitapasztaltuk, mi érdekli őket leginkább. Szintén újdonság, hogy most az oroszlánok nem műzebrára, hanem egy műbivalyra fognak vadászni. A szombati este (július 22.) pontos programja tehát a következő lesz:

19.30:

rozsomákok látványetetése

20.15:

borjúfókák esti tornája

21.00:

barna medvék vacsorája

21.45:

oroszlánok első találkozása egy műbivallyal

20.00-22.00:

Bátorságpróba- találkozás nemszeretem állatokkal (helyszín: Terrárium-ház)

Vasárnapi programajánlat: a Körös-Maros Nemzeti Park

Az előző napi éjszakai vadaspark izgalma után is különlegességgel várják a látogatókat. Július 23-án vasárnap, immáron nappal, a játékosságé lesz a főszerep, legalábbis a programok tekintetében, amikor is a Körös-Maros Nemzeti Park interaktív bemutatkozó tevékenységeibe lehet bekapcsolódni. 10 és 16 óra között az Oktatóközpont mellett felállított Túzok (a nemzeti park emblémaállata) óriásballon közelében túzokos fejtörővel, ügyességi játékokkal és a Körösvölgyi Állatpark lakóiról szóló minivetélkedővel várják a nemzeti park munkatársai mind a fiatalabb, mind az idősebb érdeklődőket. Sikeres játékosok akár még ajándékokat nyerhetnek, például nemzeti parkos matricát, hűtőmágnest, plakátot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.