Közélet

Kilenc vállalkozást támogat a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Kilenc vállalkozást támogat a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

2017. július 20., csütörtök
Kilenc vállalkozást támogat a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Idén is kiírta pályázatát önkéntes kamarai tagjainak a Kamarai Pénzügyi Alapokból szerezhető forrásokra a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Az országosan egyedülálló, 21 éves múltra visszatekintő támogatási lehetőségre eddig összesen 620 megyei kamarai tagvállalkozás pályázott. Ebben az évben a pályázók összesen 28,9 forint visszatérítendő kamatmentes támogatást nyertek el a kamarától.

A kiírásnak több előnye is van a piacon elérhető hiteleszközökhöz képest: az egyszerű adminisztrációs elvárások mellett semmilyen többletköltséggel nem kell számolnia a pályázóknak. Ők egyébként legfeljebb 6 millió forintos összeget kaphatnak, ez azonban a tervezett beruházásuk 70 százalékát teheti ki, így tehát még 30 százalék önerőt kell mellé tenniük. Az elnyert támogatást 36 hónap alatt kell törleszteniük a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara felé. A forrást egyebek mellett gépek és eszközök beszerzésére, telephely kialakítására és vásárlására, szakképzési körülmények kialakítására és javítására, energia és anyagtakarékos műszaki megoldásokra, környezetvédelmi fejlesztésekre, technológiai újítások és szabadalmi eljárásokra, valamint kutatásfejlesztési eredmények gyakorlati alkalmazására fordíthatják 1996 óta egyébként összesen 620 Csongrád megyei kamarai tagvállalkozás nyerte el a támogatást, nekik összességében 786 millió forint került odaítélésre. 2017-ben kilenc pályázat részesült pozitív elbírálásban, ami összességében 28, 9 millió forint kihelyezését jelenti. A sikeres pályázók között volt a Felgyő Trade Kft. is. A cég példája bizonyítja, hogy a mezőgazdasági tevékenységgel foglalkozó agrárkamarai tagoknak érdemes a kereskedelmi és iparkamarához is tartozniuk. A növénytermesztéssel, nagy- és kiskereskedelemmel foglalkozó vállalkozás vezetője, Kozma János elmondta, hogy már nem először indult sikerrel a kiíráson, amelyen most 6 millió forintot nyert el. Tervei szerint - ahogy első pályázatának köszönhetően is - egy termálvízzel fűtött fólia házat vásárolna Felgyőn a támogatás és az önrész segítségével, amelyben jelenleg még bérlőként termel kaliforniai paprikát. Hozzátette, hogy a forrás segítségével a termelés és a nagykereskedelem volumene is növekszik majd. A felgyői cég mellett idén a BB Transpetrol Kft., a Csőszer-Komplett Kft., a DOMI Épületgépészet Kft., a Gabó Bt., a Ház-Mix Bútor Kft., Hódi László egyéni vállalkozó, a Szőrfi és Társa Kft, valamint Török László Tamás egyéni válllakozó pályázott sikerrel a Gazdaság-, Kereskedelemfejlesztési és Innovációs Alapra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.