Sport

Kajak-kenu: felejthetetlen hetek vannak Birkás Balázs mögött

Kajak-kenu: felejthetetlen hetek vannak Birkás Balázs mögött

2017. július 21., péntek
Kajak-kenu: felejthetetlen hetek vannak Birkás Balázs mögött
birkas_balaska_fb

Európa-bajnoki címét követően szerdán kivívta a felnőtt világbajnoki indulás jogát is a Démász Szeged VE sprintere, Birkás Balázs, akinek ezzel biztosan felejthetetlen szezonja lesz az idei.

Plovdivban

Balaska Márk

oldalán K2-200 méteren Európa-bajnoki cím, majd szerdán egy győztes szétlövés, íígy egy kivívott felnőtt világbajnoki részvétel: remekül alakul a Démász Szeged VE fiatal sprintere,

Birkás Balázs

szezonja, aki a Szolnokon megnyert csata után élete első felnőtt vb-jére utazhat majd augusztusban, de előtte július 25-étől a Romániában esedékes U23-as világbajnokságon vesz részt, ahol címvédőként indulhat 200 méter egyesben. "Ez az elmúlt két és fél hét elég kemény volt, sűrűre sikeredett. Kezdődött a második válogatóval, majd jött a felnőtt Eb, ahol első felnőtt Eb-címünket nyertük egy nagyon jó idővel, majd innen hazaesve szerdán egy szétlövésben voltunk érdekeltek. Örülök, hogy ennyi versenyen vehetek részt, emlékezetes marad ez a szezon számomra. A legrosszabb, hogyha csak 1-2 versenyt tud menni valaki, de ez szerencsére esetemben most nem így volt, elég teljes szezon közepén vagyok. Bármilyen eredmény is lesz a vége, már elégedett lehetek a teljesítményemmel, sokat fejlődtem tavalyhoz képest. Nem teljesen jött ki a lépés a válogatókon, gondolok itt a 200 egyesen mutatott formámra, de tudjuk, hogy hol hibáztunk. A páros teljesítményemen viszont egyértelműen látszódott a fejlődés, hiszen a győriek nyerték tavaly a válogatót" - fogalmazott a SZEGEDma.hu-nak a korosztályos világbajnoki címmel is rendelkező Birkás Balázs. A szerdai,

Horváth Bence-Szomolányi Máté

kettős ellen megnyert szétlövés kapcsán elmondta, különleges helyzet volt, mivel érzése szerint nem életre-halálra ment a szétlövés, de sikerült legyőzni a szám favorit egységét. "Picit nyugodtabban állhattunk oda, mint egy válogatóra, hiszen nekünk megvolt a felnőtt Eb eredményünk. Együtt vacsoráztunk ellenfelünkkel, versenyeztünk egy nagyon jót, örülünk, hogy ők voltak a riválisunk, jelen pillanatban a legnagyobbak a világon. Egy szoros, férfias versenyben, ideális körülmények között nyerhettünk" - tekintett a Szolnokon történtekre Birkás Balázs. A Démász Szeged VE kajakosára így két világbajnokság, a korosztályos viadal mellett a felnőttek vb-je is vár a szezon hátralévő részében. A célokról kifejtette, tizenöt éves kora óta folyamatosan világversenyekre járt, így a felnőtt Eb-siker nem sokat változtat a hozzáállásán, Romániában a szám címvédőjeként szállhat vízre. "Idén is biztos kemény futam lesz, egy hátrányom van, hogy az elmúlt két hétben sokat utaztam és versenyeztem, nem tudom, ebből hogyan tudok formát kihozni. Egyet megígérhetek, mindent megteszek annak érdekében, hogy a lehető legjobbat hozzam ki magamból" - válaszolta Birkás Balázs.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.