Közélet

Fokozódik a kánikula

Fokozódik a kánikula

2017. július 19., szerda
Fokozódik a kánikula
Hõség - Kánikula Budapesten

Fokozódik a kánikula - hívta fel figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat, amely csütörtökre három megyére már másodfokú, tizenhárom megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a hőség miatt.

A meteorológiai szolgálat szerdán honlapján azt írta: továbbra is kevés felhőre és napos időre lehet számítani. Az erőteljes nappali felmelegedésnek köszönhetően tovább növekednek a maximális hőmérsékleti értékek. Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: csütörtökön az északkeleti megyék kivételével szerte az országban 25 Celsius-fok, a Dél-Alföldön már 27 fok körül alakulhat a napi középhőmérséklet. A tartós hőség veszélye miatt Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyére adták ki a másodfokú figyelmeztetést. Budapestre és Pest, valamint Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére szintén a hőség miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki csütörtökre. A legalacsonyabb hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban 11-18 fok között alakul. Napközben 31-36 fokig melegszik a levegő. A meteorológiai szolgálat kiemelte azt is, hogy csütörtökön extrém UV-B sugárzás várható. Ilyenkor már 15-20 perc alatt is le lehet égni. Azt kérik, ha lehetséges 11 és 15 óra között kerüljék a napozást, s fokozottan védekezzenek a napsugárzás által okozott leégés ellen. A jelenlegi előrejelzés szerint tovább erősödik a felmelegedés. Pénteken és szombaton akár 37 fok is lehet, s néhol a minimumok is 20 fok felett alakulnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.