Közélet

Fidesz: Nem az európai menekültügyi ügynökségre

Fidesz: Nem az európai menekültügyi ügynökségre

2017. július 3., hétfő
Fidesz: Nem az európai menekültügyi ügynökségre

A Fidesz a leghatározottabban visszautasítja a Magyarország elleni nyomásgyakorlást bevándorlásügyben és elveti a tervezett európai bevándorlási ügynökség létrehozását és szerepkörét - mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormánypárti politikus kifejtette, arról hallani, hogy Brüsszelben olyan európai menekültügyi ügynökség felállításán dolgoznak, amely bevándorlási ügyekben újabb hatásköröket vonna el a tagállamoktól, így Magyarországtól is Brüsszelbe telepítené azokat. Mindezt azzal a céllal, hogy felgyorsítsák, megszervezzék és hatékonyabbá tegyék a bevándorlók betelepítését.

Hidvégi Balázs

szerint a

Soros György

féle migrációs politika megvalósításán dolgoznak. Álláspontját Soros György 2015-ös és 2016-os nyilatkozataival támasztotta alá, amelyekben konkrét megoldásokról beszélt, többek között arról, hogy évi egymillió migránsra van szükség Európában, el kell venni a tagállamoktól a vonatkozó önálló döntéseket és közös brüsszeli ügynökséget kell felállítani. Hozzátette, ezzel újabb szintet lépett az a folyamat, ami Brüsszelben zajlik, s amihez a baloldal is támogatását adja. Kitért arra, hogy Niedermüller Péter, a Gyurcsány-párt EP-képviselője "nyilvánosan örömködött", hogy politikai megállapodás született a témában. Szavai szerint nem eredménytelen az a lobbi, amit Soros György Brüsszelben folytat, s tragikus, hogy a magyar baloldal ebben aktívan részt vesz. Hangsúlyozta, a magyarok egyértelműen nyilvánvalóvá tették, határozottan elutasítják, hogy Brüsszelben mondják meg, ki élhet Magyarországon, kit kell beengedni hazánk területére. Hidvégi Balázst kérdezték arról, milyen jogkörei lennének az ügynökségnek. A kormánypárti politikus szerint előzetes információkat lehet hallani arról, milyen széles jogkörei lennének például a kérelmek elbírálásában, illetve szankcionálhatná azon államokat, amelyen nem vesznek részt bizonyos döntések végrehajtásában. További kérdésre elképesztőnek nevezte, hogy "KGBéla" nem jelent meg kihallgatásán, szerinte nem a Fidesz dolga, hogy hatósághoz forduljon, de az illetékes hatóságnak dolga, hogy ellenőrizze ezt. Arra a felvetésre: választ várnak-e

Vona Gábortól

, arról, hogy

Kulcsár Gergely

jobbikos országgyűlési képviselő viszonyt folytatott egy fiatalkorú lánnyal, azt mondta, legalább arról nyilatkozni kellene, hogy tudott-e erről. Arra a kérdésre, hogy korábban a Fidesz is a listaár alatt plakátolt volna, úgy reagált, ez egy gyenge próbálkozás a Jobbik és néhány médium részéről, hogy eltereljék a figyelmet az ellenzéki pártról és a burkolt pártfinanszírozás gyanújáról. Rögzítette: a Fidesz mindig a törvényeknek megfelelően járt el, a költségekkel időben elszámoltat, s azokat az Állami Számvevőszék rendben találta. Kizárt, hogy visszaélés történt volna - jelentette ki Hidvégi Balázs.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.