Közélet

Fidesz: Gyurcsány Ferenc tisztázza szerepét ügyvédje büntetőügyében!

Fidesz: Gyurcsány Ferenc tisztázza szerepét ügyvédje büntetőügyében!

2017. július 2., vasárnap
Fidesz: Gyurcsány Ferenc tisztázza szerepét ügyvédje büntetőügyében!
czegledy5_lead

A Fidesz felszólította Gyurcsány Ferencet, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökét, tisztázza, milyen szerepe volt a korábban jogi képviseletét ellátó Czeglédy Csaba hárommilliárd forintos áfacsalási ügyében, mit tud az eltűnt összegről.

Budai Gyula

, a kormánypárt országgyűlési képviselője vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott,

Czeglédy Csaba

azon túl, hogy a DK szombathelyi képviselője is volt,

Gyurcsány Ferenc

bizalmi köréhez is tartozott, amit az is mutat, hogy a DK elnöke családi cégének, az Altusnak a jogi képviseletét is ellátta. Megjegyezte továbbá, hogy egy Gyurcsány Ferenc által ellene indított személyiségi jogi perben is Czeglédy Csaba védte a volt kormányfőt. A Fidesz politikusa hangsúlyozta, az ügyben többször kérdezték az MSZP-t és a DK-t is, például arról, hogy hol lehetnek a bűncselekményben eltűnt pénzek, azonban szavai szerint az ellenzéki pártok eddig nem válaszoltak, csak mentegették Czeglédy Csabát és politikai megrendelésre indult eljárásról beszéltek. Budai Gyula azt mondta, a válaszok elmaradása mögött Gyurcsány Ferenc esetében az állhat, hogy vagy "takargatnivalója van", vagy "ő is nyakig benne van". Gyurcsány Ferencnél sokasodnak a megválaszolatlan kérdések - mondta, hozzátéve, a DK vezetője legutóbb az előző uniós költségvetés magyarországi pénzeinek informatikai kezeléséért felelős projekt ügyében nem adott választ, amelyben a kár 18 milliárd forintos lehet. A kormánypárti képviselő közölte, "Czeglédy Csaba bűnszervezete" a jelenlegi információk alapján több ezer diákot csapott be és használt ki. Emellett kitért arra is, hogy Czeglédy korábban Gyurcsány Ferenc mellett

Botka László

jogi képviseletét is ellátta, 2002-ben pedig egy mostanihoz hasonló ügyben ítélte el a bíróság. Budai Gyula kérdésekre válaszolva kijelentette, a magyar kormány továbbra is zéró toleranciát hirdet az antiszemtizmussal szemben, és úgy gondolják,

Szijjártó Péter

külgazdasági és külügyminiszter legutóbbi nyilatkozatában a valóságnak megfelelően értékelte Horthy Miklós történelmi szerepét. "Senkinek semmi köze, hogy egy miniszter a magánprogramját hétvégén hol tölti" - válaszolta azokra a sajtóértesülésekre, amelyek arról szóltak, hogy a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal egy római luxusszállóban étkezett, illetve szállt meg. Budai Gyula szintén kérdésre reagálva azt mondta, a Jobbik megalakulása óta azon igyekszik, hogy valamilyen törvényt kikerüljön, ezért most önmérsékletet kér az ellenzéki párttól, továbbá azt is, hogy részletesen számoljon el korábbi plakátkampányával. A Fidesz politikusa egy másik kérdésre közölte, nem tud arról, hogy a kormány előterjesztést készített volna a gimnáziumi férőhelyek csökkentéséről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.