Közélet

Fazekas: jó lehetőség a török export a magyar gazdáknak

Fazekas: jó lehetőség a török export a magyar gazdáknak

2017. július 5., szerda
Fazekas: jó lehetőség a török export a magyar gazdáknak

Főként a szarvasmarha kivitelének jó piaca Törökország, de a legutóbbi megbeszélések alapján közösvállalati formában magyar vágóhídépítésre is nyílhat lehetőség Törökországban - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az M1 aktuális csatornán szerdán.

Hozzátette, a török agrárminiszterrel folytatott legutóbbi megbeszélésén partnere felvetette, hogy készek a magasabb feldolgozottságú termékek fogadására is. A szaktárca vezetője hangsúlyozta, bár a 8 milliárd eurós magyar agrárexport 85 százaléka az EU-ba irányul, ez telített piac, ezért fontos a keleti és a déli nyitás az agráriumnak is. Megjegyezte, hogy ezen a téren jelentős eredmények születtek az elmúlt években. A harmadik országokba irányuló, tavaly 11 százalékkal bővülő magyar agrárkivitel az elmúlt hat évben a duplájára emelkedett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.