Közélet

Beszédleíró szoftvereket mutattak be a törvényszéken

Beszédleíró szoftvereket mutattak be a törvényszéken

2017. július 3., hétfő
Beszédleíró szoftvereket mutattak be a törvényszéken
szegedi_torvenyszek_beszed

Nagy érdeklődés mellett, a Zalaegerszegi Törvényszék munkatársai mutatták be a törvényszéken az általuk már próba jelleggel használt beszédleíró szoftverek működését.

A rendezvény megnyitójában

Tárkány-Szűcs Babett

, a Szegedi Törvényszék elnöke kiemelte, hogy a bírósági szervezetben folyamatos az innováció, amely számos területen megmutatkozik. Az időszerű és hatékony bírói, titkári munkavégzést segíti, továbbá a leírói munkaterhet enyhíti a bemutatásra kerülő beszédleíró szoftver.

Sorok Norbert

, a Zalaegerszegi Törvényszék elnöke bemutatta a beszédleíró szoftverek bírósági alkalmazásban megjelenő gyakorlati előnyeit, kitérve az esetleges hátrányaira is.

Adorján Csaba

, a Zalaegerszegi Törvényszék bírája a gyakorlatban mutatta be a szoftverek használatát, amelynek keretében a jelenlévők által felírt szavakból egy tárgyalási jegyzőkönyv rögzítésére került sor a szoftverek segítségével. A rendezvény keretében a Belux Kft. által fejlesztett Globalspeech, valamint a Sightspot Network Kft. és a Speechtex Kft. közös fejlesztésű beszédleíró szoftvere került bemutatásra. A jelenlévők körében a szoftverek gyakorlati felhasználása kedvező fogadtatásra lelt, ezért a törvényszék elnöke bejelentette, hogy a Szegedi Törvényszék önkéntesen vállalkozó kollégái számára biztosítani fogják a szoftverek tesztelésébe való bekapcsolódás lehetőségét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.