Közélet

Bakondi: egyre több ország változtatna a migrációs politikán az EU-ban

Bakondi: egyre több ország változtatna a migrációs politikán az EU-ban

2017. július 19., szerda
Bakondi: egyre több ország változtatna a migrációs politikán az EU-ban

Noha az Európai Unió (EU) továbbra sem szakít eddig követett migrációs politikájával, több tagország politikusai nyilatkoznak annak szükségességéről. Erről beszélt a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

Bakondi György

kiemelte: egyre többen ismerik fel az ellenőrizetlen tömeges illegális migráció veszélyeit, például azt, hogy a bevándorlás az európai társadalmakban visszafordíthatatlan folyamatokat indíthat el. A lakosság nyomására egyre több nemzeti kormánynál jelentős változás figyelhető meg a migrációs politikában - mondta a főtanácsadó, példaként említve az osztrák belügyminiszter nyilatkozatát.

Wolfgang Sobotka

osztrák belügyminiszter a Bild című lapnak azt mondta, hogy a migrációs válság leküzdéséhez le kell zárni a földközi-tengeri migrációs útvonalat, vagyis fel kell számolni az Észak-Afrikából kiinduló embercsempészetet. Bakondi György reagált arra is, hogy az ENSZ támogatását fejezte ki az EU külügyminisztereinek határozatához, amelynek értelmében az emberkereskedelem elleni harc jegyében korlátozzák a felfújható csónakok és csónakmotorok exportját Líbiába. Fontosnak nevezte az embercsempészés elleni harcot, de úgy vélekedett, ennél határozottabb rendvédelmi intézkedésekre van szükség Európa külső határainak megvédésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.