Közélet

Az online kommunikáció is segít az idősek bűnmegelőzési felkészítésében

Az online kommunikáció is segít az idősek bűnmegelőzési felkészítésében

2017. július 29., szombat
Az online kommunikáció is segít az idősek bűnmegelőzési felkészítésében

Jeneiné Rubovszky Csilla miniszteri biztos szerint a rendőrökkel folytatott online kommunikáció is segít abban az időseknek, hogy ne váljanak bűneset áldozataivá.

A miniszteri biztos az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában azt mondta, 2013-ban 70 ezer időst kérdeztek meg és a legtöbben a biztonságban éléshez szerettek volna segítséget kapni. Erre programot dolgoztak ki, amely először Budapest belvárosában, majd országszerte is elindult, jelenleg 480 települések zajlik és az idősek informálására fókuszál. Ennek részeként a rendőröket is felkészítették arra, hogy tanácsokat tudjanak adni az időseknek ahhoz, hogy otthonukban is biztonságban élhessenek. A belvárosban már új program is indult, amelyben internetes üzenetküldő szolgáltatáson keresztül tudnak az idősek segítséget kérni a rendőrségtől.

Berár Iván

, a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársa a műsorban azt mondta, az új program segítségével virtuálisan is kitárul az idősek előtt a világ és új ismereteket is szereznek, ezzel az úgynevezett unokázós bűneseteket is könnyebben tudják megelőzni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.