Az egyházmegye a KÉSZ segítségével indít szakképző iskolát Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

CAMERA

Három-négy, 15-18 fős osztályt indítanak különböző építőipari szakterületeken, az ötlettel a Gál Ferenc Főiskolát a Kész Holding kereste meg. Az első tanév 2018-ban kezdődik, már keresik az intézmény vezetőjét.

Korábban beszámoltunk róla, július 6-án Kozma Gábor, a Gál Ferenc Főiskola rektora és Vida Tamás, a KÉSZ Holding vezérigazgató együttműködési megállapodást írt alá. Ennek értelmében a 2018/2019-es tanévben indítják a hiányszakmává vált építőipari szakmák körében szervezett képzéseket az egyházmegyei főiskola szakképző iskolájának szegedi tagintézményében.

„A KÉSZ Holding keresett meg minket, hogy tekintsük át az együttműködési lehetőségeket egy új, hatékonyabb szakképzési forma kialakítása érdekében” – mondta el lapunknak a rektor. Az egyházmegyére azért esett választásuk, mert ők a legnagyobb, nem állami köznevelési intézményfenntartók Csongrád, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben, valamint rendelkeznek jelentős szakképzési tapasztalattal is. A Gál Ferenc Főiskola rendelkezik Békés városában egy szakképzési intézménnyel, amelynek felnőtt képzési területe kiterjed a teljes egyházmegyére.

Kiemelte, a KÉSZ Holding nemcsak együttműködésben és duális képzésben gondolkodik, hanem a szakképzések tervezésében és a mindennapokban is tevékenyen részt vennének. Profilként az építőipari szakterületet határozták meg, három-négy, 15-18 fős osztályt indítanak. Az első tanév ugyan csak jövő szeptemberben kezdődik, de már most keresik az intézmény vezetőjét, aki most ősztől láthatja el feladatait.

Mivel a főiskolának Szegeden saját középiskolája, szakképző intézménye nincs, így új tagintézményt hoznak létre a városban. Az iskola elhelyezéséről a KÉSZ Holding gondoskodik, a korábban is iskolaépületként funkcionáló Gutenberg utca 25-27. szám alatt folyik majd a tanítás.

Előző sztori

Csaknem 4 tonna zöldség és gyümölcs értékesítését tiltotta meg a NÉBIH az őstermelők kiemelt ellenőrzésekor

Következő sztori

Segédmotoros és kerékpáros sérült meg hétfőn