Közélet

Újabb őrizetbe vétel a Czeglédy-ügyben

Újabb őrizetbe vétel a Czeglédy-ügyben

2017. június 29., csütörtök
Újabb őrizetbe vétel a Czeglédy-ügyben
Czeglédy Csaba

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványt tett egy újabb gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelésére a nyomozási bíró felé a Szombathelyről irányított iskolaszövetkezetekkel összefüggésben elkövetett költségvetési csalás ügyében

. A gyanú szerint a

Czeglédy Csaba

által vezetett Humán Operátor Zrt. köré épülő bűnszervezet a 2013. és 2016. évek közötti időszakban munkaerő közvetítő tevékenységgel összefüggésben az állami költségvetésnek mintegy 3 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott. Az eddig kilenc gyanúsított előzetes letartóztatása mellett a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóság Csongrád Megyei Vizsgálati Osztálya előtt folyamatban levő nyomozásban újabb, a Humán Operátor Zrt. alkalmazásában álló gyanúsított őrizetbe vételét és gyanúsítottkénti kihallgatását foganatosította a nyomozó hatóság. A mai napon a Csongrád Megyei Főügyészség indítványt tett a Humán Operátor Zrt. közvetlen működésében érintett és az iskolaszövetkezetek tevékenységét koordináló nő gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelése iránt a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója felé. A bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt tett indítványt a kényszerintézkedés egy hónapra történő elrendelésére. Az indítvány tárgyában a nyomozási bíró a mai napon hoz döntést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.