Kultúra

Szurdi Zsolt tiszteletére tart emlékestet a Városi Rock Klub

Szurdi Zsolt tiszteletére tart emlékestet a Városi Rock Klub

2017. június 6., kedd
Szurdi Zsolt tiszteletére tart emlékestet a Városi Rock Klub
dijatado01_gs

Péntek este 20 órától Szurdi Zsolt tiszteletére tart emlékestet a Városi Rock Klub.

"Szurdi Zsolt halálával lezárult egy életút, mely mindannyiunk életére hatással volt és talán lesz is a jövőben. Mindezek fényében úgy éreztük, hogy Rock Klubunknak saját berkeiben, saját lehetőségrendszere mentén egy önálló búcsúztatással kell megemlékeznie. Fontosnak találjuk azt is, hogy továbbvigyük mindazon értékeket, melyeket Zsolt ebben a kultúrkörben megteremtett, s további momentumokkal vigyük magunkkal Zsolt emlékét" - olvasható az emlékest meghívójában. Az este

Bajnóczi Sándor

visszaemlékezésével kezdődik, majd a Nyenyere egylet folkelőadása következik. A Nyenyere egylet tagjai:

Zombori Györgyi

- ének, tekerő;

Bede Ádám

- klarinét, furulya, kaval;

Tolna Péter

- tekerő, dob, ütőgardon;

Tóth Antal

- tekerő, koboz. Vendégként közreműködik Zsolt testvére,

Marosi Zoltán

, Maró. Ezt követően egy

Révész Zsolt

által alkotott kisfilm segítségével emlékeznek vissza, a film alkotójának felvezetésével. A film megtekintése után kerül „felavatásra” az az emlékfal, melynél bárki, aki szeretné, elhelyezhet egy saját névvel ellátott kis márványkövet tisztelete jeléül. Ez után kerül sor a Szeged Városi Rock Klub ünnepélyes átkeresztelésére, majd a Gőzerő zenekar emlékelőadása következik. Az est utolsó programpontjaként „Esővel megyek el” címmel szabad jammelés következik a klub alapítójának tiszteletére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.