Közélet

Öt év börtön a kisteleki késelő büntetése

Öt év börtön a kisteleki késelő büntetése

2017. június 27., kedd
Öt év börtön a kisteleki késelő büntetése

Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla az I. fokon eljáró bíróság ítéletét abban az ügyben, amelyben életveszélyt okozó testi sértés és magánlaksértés bűntettért 5 év börtönre, 5 év közügyektől eltiltásra és 5 év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélt egy Magyarországon idénymunkásként dolgozó, román állampolgárságú férfit a Szegedi Törvényszék.

Az ítélet indoklásában elhangzott: az I. fokú bíróság a cselekmény súlyához mérten arányos büntetést szabott ki, így annak enyhítésére a Szegedi Ítélőtábla nem látott semmilyen indokot - közölte a Szegedi Ítélőtábla. Az ítélet jogerős, ellene fellebbezésnek nincs helye.

B. J.

sértett (1990) mezőgazdasági idénymunkát végzett és a

T. Z.

tulajdonában lévő ingatlanban lakott Kisteleken feleségével és több rokonával. 2016. április 24-én meglátogatta itt az unokaöccse B. J. (1994) és annak élettársa. Ugyanezen a napon a vádlott pontosan már nem megállapítható mennyiségű alkoholt fogyasztott, és ittas állapotban, feleségével együtt ő is elment a kisteleki házba, mert beszélni akart a sértettel, akivel az előző napon összeveszett. Itt a vádlott és a bent lévők között veszekedés robbant ki, az udvaron dulakodás kezdődött, amelynek során a vádlott B. J. (1994) sértettet egy fadarabbal megütötte, majd a feleségétől kért egy kést, amit meg is kapott. Ezután a vádlott ezzel a késsel hadonászva a jelenlévők megölésével fenyegetőzött. B. J. (1990) sértett ezt látva megpróbálta unokaöccsét, B. J.-t (1994) a helyszínről elvinni, de a vádlott hátba szúrta B. J. (1990) sértettet, akit kórházba szállítottak. A rendőrség vádlottat nem sokkal később lakóhelyén elfogta. A megszúrt sértett közvetlen életveszélyes állapotot eredményező sérülést, míg unokaöccse könnyebb sérüléseket szenvedett el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.