Közélet

Orbán Viktor: Magyarország Kína legfontosabb kereskedelmi partnere a térségben

Orbán Viktor: Magyarország Kína legfontosabb kereskedelmi partnere a térségben

2017. június 21., szerda
Orbán Viktor: Magyarország Kína legfontosabb kereskedelmi partnere a térségben

Magyarország és Kína stratégiai partnerségének megerősítése jegyében tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Liu Jen-tung kínai miniszterelnök-helyettes az Országházban szerda délelőtt - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

A tárgyaláson részt vett

Szijjártó Péter

külgazdasági és külügyminiszter, valamint

Balog Zoltán

, az emberi erőforrások minisztere is. A kínai miniszterelnök-helyettes kifejtette: országa a kölcsönös tiszteleten alapuló, kiváló kétoldalú kapcsolatrendszer fenntartásában és erősítésében érdekelt.

Orbán Viktor

és

Liu Jen-tung

megállapították, hogy a Közép-Európába irányuló kínai befektetések közül a legtöbb Magyarországra érkezik, ráadásul a legdinamikusabban a magyar-kínai kereskedelem bővül, a térség országaival összehasonlítva.

Havasi Bertalan

tájékoztatása szerint szót ejtettek az úgynevezett 16+1 formátumú partnerségről is; a Kínát és a kelet-közép-európai országokat összefűző együttműködés következő csúcstalálkozóját éppen Budapesten rendezik majd, és ezen részt vesz a Kínai Népköztársaság miniszterelnöke is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.