Sport

Mozgás Éjszakája harmadik alkalommal Hódmezővásárhelyen

Mozgás Éjszakája harmadik alkalommal Hódmezővásárhelyen

2017. június 16., péntek
Mozgás Éjszakája harmadik alkalommal Hódmezővásárhelyen

Harmadik alkalommal rendezi meg Hódmezővásárhelyen az EVP – Egészségfejlesztési Iroda a Mozgás Éjszakája eseményt. Június 16-án, pénteken 21 és 24 óra között ismét közös éjszakai sportolásra hívják a lakosságot a helyi sportegyesületekkel és civil szervezetekkel partnerségben.

2015-ben először szervezte meg az EVP- Egészségfejlesztési Iroda a Mozgás Éjszakáját, csatlakozva a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet által meghirdetett országos rendezvénysorozathoz. Az első alkalommal 23 helyszínen összesen 27 mozgásformát próbálhattak ki a résztvevők, ekkor 1700 lakos regisztrált a rendezvényen. A tavalyi évben 16 helyszínen 33 mozgásformát próbálhattak ki 23 szervezet vagy egyéni tréner részvételével Hódmezővásárhelyen. A mozgásprogramokon több mint 1200-an vettek részt szerte a városban. Az EVP – Egészségfejlesztési Iroda célja - hagyományt teremtve a rendezvényből – ebben az évben is az, hogy minél több helyi lakos, minél többféle mozgásformát próbálhasson ki és ismerhessen meg. A rendezvényt

Kiss Csaba

Európa bajnok és világbajnoki ezüstérmes vízilabdázó fogja megnyitni 19 órakor a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ előtt, ezt követően 25 szervezet, sportklub vagy egyéni tréner részvételével, 37 mozgásformát próbálhatnak ki a vásárhelyi és térségi lakosok. A szervezők célja az, hogy minél többeknek kínáljanak lehetőséget minél több mozgásforma kipróbálására annak érdekében, hogy a résztvevők kedvet kapjanak az egészséges életmód szempontjából elengedhetetlenül szükséges rendszeres testmozgáshoz, és megtalálhassák a számukra legmegfelelőbb mozgásformát. A Kossuth téren lesz Pilates torna, ju jitsu bemutató és közös gyakorlás, taekwon-do bemutató és interaktív foglalkozás, Leung Ting Wing Tsun bemutató, Nippon Zengo, valamint Spartan Iron Force girja egyesület által kettlebell-t, a Hódmezővásárhelyi Budo SE által aikidót próbálhatnak ki a lakosok. A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ előtti téren a megnyitót követően boksz bemutatót láthatunk, majd szabadtéri cross training edzésen vehetnek részt az érdeklődők. Az Európa parkban a nordic walkingot, a Balogh Imsi Sportcsarnokban az aerobikot és power stepet, a Cukor utcai vívó centrumban pedig a zumbát, a piloxingot, a M.A.X. edzést, a Bootcampot, a TRX-et, a gymsticket és a cross traininget próbálhatják ki a résztvevők. A Népkert Székely kaputól kerékpártúra indul Mártélyra, a Petőfi utca 6. szám alatt lövészettel várják az érdeklődőket, a Teleki u. 18. szám alatt a Kriko Gym-ben kipróbálhatják a gépeket. A Pole Magic jóvoltából a Mária Valéria utcában rúdtánc, aerial hopp karika és a streching órán lehet részt venni. A Széchényi tér 1. szám alatt a spinracinget, a Hódtói Sport és Szabadidő Központban pedig az éjszakai utcai kosárlabdát, valamint a MAX Out intervallum, Max Round, és D- Bands edzéseket próbálhatják ki. A Somogyi Béla dombnál a futópálya melletti füves területen a jógát próbálhatják ki az érdeklődők. A Török Sándor Strandfürdőben az úszásé lesz a főszerep, az Éva utcai Mozgás Központban a Brazil Jiu Jitsué és FB Jumingé. Emellett a Bajcsy Zsilinszky utcában lehetőség nyílik asztali teniszezni, de az Ipoly utcában a Relax Fitnessben is várják a mozogni vágyókat. A mozgás mellett játékra is hívja a lakosokat az EVP- Egészségfejlesztési Iroda. Az eseményen résztvevőknek nincs más dolguk, csak egy kreatív képet kell készíteniük magukról, amint az éjszaka során mozognak. Az elkészült képet be kell hashtagelni #EVPMOZGÁSÉJSZAKA2017 néven vagy elküldeni az efi-hodmezovasarhely@evp.hu címre és a legkreatívabb képeket ajándékcsomagokkal jutalmazzák. Bővebb információ a www.evp.hu oldalon és az EVP-Egészségfejlesztési Iroda Hódmezővásárhely-Makó facebook oldalán található. További részletekkel kapcsolatban keressék az EVP – Egészségfejlesztési Iroda munkatársait az efi-hodmezovasarhely@evp.hu e-mail címen vagy a 62/532-368-as telefonszámon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.