Bulvár

Lányokat futtató bűnszervezetet számolt fel a rendőrség

Lányokat futtató bűnszervezetet számolt fel a rendőrség

2017. június 28., szerda
Lányokat futtató bűnszervezetet számolt fel a rendőrség

Lányokat futtató bűnszervezetet számolt fel a rendőrség - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata szerda reggel az MTI-vel.

Közleményük szerint a Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyében működő szervezet tagjai 2016 márciusától több fiatal nőt irányítottak Magyarországról Németországba, hogy ott prostitúciós tevékenységet végezzenek. A bűnszervezet - amely több mint tíz fiatal nőt utaztatott Berlinbe - a lányok prostitúciós munkáját napi szinten ellenőrizte és irányította, megkeresett pénzüket elvették és ebből fedezték mindennapi életvitelüket. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai múlt vasárnap Szolnokon összehangolt akcióban fogták el a szervezet egyik tagját, amikor pihenni utaztatott haza Németországból Magyarországra több prostituáltként dolgozó lányt. A nyomozók és több megye bevetési osztályainak munkatársai egyszerre több helyszínen - Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyében - csaptak le és fogták el a bűnszervezet több tagját. A nyomozók több millió forint készpénzt, nagy értékű gépjárműveket, értékes festményeket, porcelánokat, antik bútorokat és kábítószergyanús anyagot is lefoglaltak - tették hozzá. Az NNI kerítés és kitartottság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást R. Béla 43 éves kömlői, N. Kálmán 40 éves törökszentmiklósi, P. Tímea 28 éves kunszentmártoni és R. Adrián 26 éves tiszaföldvári lakosok ellen. A gyanúsítottakat kihallgatták, őrizetbe vették őket és a Hevesi Járási Ügyészségnél kezdeményezték előzetes letartóztatásuk indítványozását. A rendőrség a teljes bűnszervezetet felszámolta - áll az ORFK közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.